Mainos

Leikkikentillä yhä runsaasti turvallisuuspuutteita

Leikkikenttien turvallisuudessa on edelleen suuria puutteita. Kenttien turvallisuusriskejä ei ole saatu kuriin, vaikka puutteet ovat olleet tiedossa jo vuosia. Esimerkiksi Itä-Suomen lääninhallituksen tuoreen selvityksen mukaan peräti 85 prosentilla leikkikentistä on yhä korjattavaa.

Vakavia onnettomuuksia sattuu vuosittain esimerkiksi suojakaiteiden puuttumisen tai erilaisen kulumisen vuoksi.

- Siellä voi olla esimerkiksi pintojen kulumista ja laitteiden ympärillä hiekkojen kulumista eli putoamisvaara-alueella tulee olla iskua vaimentavaa alustaa riittävästi. Sitten voi olla sellaista, että leikkivälineissä olevat kädensijat ovat löystyneet ja ne pyörivät, kertoo Lappeenrannan seudun ympäristötoimen terveystarkastaja Taina Rajala.

Suomen leikkikenttien määräykset on päivitetty viime vuoden marraskuussa. Kuntien terveystarkastajat tutkivat kuluttajaviraston tekemän tarkastuslistan pohjalta leikkikenttien kokonaisturvallisuuden.

Viranomaiset voivat puuttua laiminlyönteihin asettamalla väliaikaisia käyttökieltoja.

- Jos ilmenee vakavia turvallisuuspuutteita, niin on mahdollista antaa väliaikainen käyttökielto tällaisen puutteellisen laitteen osalta. Sitten asia menee kuluttajaviraston käsiteltäväksi, Rajala jatkaa.

Etelä-Suomen lääninhallitus järjestää ennakkotiedon mukaan kesällä leikkikenttien valvontaprojektin, jossa keskitytään ylläpitäjien omavalvonnan kehittämiseen, esimerkiksi kirjallisten huolto- ja kunnossapitosuunnitelmien tekemiseen.

Katso Heli Rautasen raportti Lappeenrannasta (Seitsemän uutiset 9.5.2009)

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.