Mainos

Leikkaukset uhkaavat sulkea varuskuntia

Puolustusvoimat saattaa vähentää rajusti joukko-osastojaan ja irtisanoa 1200 siviilityöntekijää, mikäli pääesikunnan työryhmän leikkaussuunnitelma toteutuu. Asiasta kertoneen Turun Sanomien tietojen mukaan leikkaukset supistaisivat myös sotilasläänien määrää.

Lakkauttamis- ja sulauttamisuhka leijuu lähinnä länsirannikon joukko-osastojen yllä. Turun Sanomien mukaan sulkemisen kertaalleen välttänyttä Vaasan rannikkopatteristoa esitetään lakkautettavaksi. Sulautettaviksi joutuisivat saaristomeren ja Suomenlahden laivastot sekä Pohjan Prikaati, Kainuun Prikaati ja Sodankylän Jääkäriprikaati. Puolustusvoimat luopuisi Oulun Hiukkavaaran ja Vaasan varuskunnista.

Henkilöstön leikkaukset kohdistuisivat erityisesti siviilinaisiin. Sotilasammattihenkilöstöä ei irtisanottaisi. -Puolustusvoimien toimintamenoja on säästettävä vuoden 1995 tasosta vuoteen 1999 595 miljoonaa markkaa vuodessa, sanoo työryhmässä istuva puolustusministeriön kehittämisjohtaja Hannu Vuorinen. Vuorinen ei sano lehtihaastattelussa antavansa tietoja suunnitelmien sisällöstä, mutta toteaa niiden puuttuvan "terveisiin rakenteisiin".

Lähes valmis työryhmän esitys on Vuorisen mukaan laadittu "pahimman varalle", olettaen että hallituksen säästötavoitteita ei lievennetä. (STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.