Leijonissa muhii yllättävä MM-kisakäänne – kaksi tähtinimeä jäämässä rannalle!

Leijonien MM-kisamiehistö nimetään maanantaina. MTV Urheilun tietojen mukaan valintoihin liittyy varsin mielenkiintoisia käänteitä. Nämä liittyvät Liigan finaalijoukkueisiin, joista on tulossa jopa odotettua vähemmän pelaajia mukaan Slovakissa pelattavaan turnaukseen.

Lauantaina päättyneessä finaalisarjassa HPK oli parempi voitoin 4-3. Kärppien ja tuoreen mestarin HPK:n riveistä on spekuloitu lukuisilla eri pelaajilla, jotka voisivat lähteä MM-kisoihin.

Kärpistä esillä ovat olleet muun muassa Veini Vehviläinen, Jani Hakanpää, Teemu Kivihalme, Atte Ohtamaa ja Ville Leskinen. HPK:sta pyörittely on kohdistunut Emil Larmiin, Petteri Nikkilään, Niklas Frimaniin ja Teemu Turuseen.

Esillä on ollut myös väitteitä siitä, että Kärpistä valittaisiin neljä pelaajaa kisoihin (Vehviläinen, Hakanpää, Ohtamaa ja Leskinen).

MTV Urheilun asiantuntijan Petteri Sihvosen mukaan finaalijoukkueista valittavien pelaajien määrä on ”yllättävän pieni”.

– Lähden siitä, että pelaajia tulee vähemmän mitä on arvioitu, Sihvonen sanoo ja jatkaa nimistä:

– Näyttää siltä, että Kärpistä tulee vain Vehviläinen, Ohtamaa ja Hakanpää. HPK:sta ei tule ketään.

Sihvosen mukaan taustalla on ymmärrettäviä syitä.

– Tarjolla ei ole niin paljoa parempia pelaajia, mitä leiriryhmässä on jo nyt. Samalla taustalla on myös se, että finaalisarja venyi noin pitkäksi. Sen myötä eteen ei tullut saumoja päästä näyttämään vielä leiritykseen.

Valintaratkaisut olisivat silti kovia, sillä esimerkiksi tähtihyökkääjät Leskinen ja Turunen paukuttivat kovaa jälkeä SM-liigan runkosarjassa.

Leskinen oli pistepörssin toinen (58 peliä, 29+28=57) ja Turunen kolmas (57 peliä, 20+34=54).

Pudotuspeleissä Leskinen oli pistepörssin ykkönen (17 peliä, 7+8=15) ja Turunen kakkonen (17 peliä, 5+9=14). 

Lisää aiheesta illan Tulosruudussa kello 22.25, jossa Sihvonen käy läpi sitä, miten Leijonien MM-kisavalinnat ovat muotoutumassa.

Lue myös:

    Uusimmat