Leijonille superuutinen! Mikael Granlund liittyy MM-joukkueeseen

Minnesota Wildin NHL-hyökkääjä Mikael Granlund pelaa Suomen jääkiekkomaajoukkueessa kevään MM-kisoissa Tanskassa.

Videolla juttua Leijonista viikonlopun Tshekin EHT-turnauksen jäljiltä.

Granlund liittyy Suomen joukkueeseen ensi keskiviikkona, 2. toukokuuta, kun vappuna kokonaisuudessaan nimettävä MM-joukkue kokoontuu yhteen.

– Hienoa olla mukana, Granlund iloitsi Jääkiekkoliiton tiedotteessa.

– Kun Wildin kausi päättyi ennen aikojaan, on hienoa päästä vielä jatkamaan pelejä. Leijonien edustaminen on aina ollut minulle kunnia-asia.

Granlund oli NHL:n runkosarjassa Minnesotan toiseksi tehokkain pistemies iskettyään 77 runkosarjapeliin 67 (21+46) pistettä. Granlundin ja Wildin NHL-kausi päättyi ensimmäisellä pudotuspelikierroksella, kun Winnipeg Jets eteni jatkoon 4–1-voitoin.

Granlund muistetaan MM-kisoista erityisesti vuoden 2011 maailmanmestaruusjoukkueesta. Tuolloin hän iski kansan tajuntaan lähtemättömästi painuneen ilmaveivimaalin välierissä Venäjää vastaan.

Jääkiekon MM-kisat käynnistyvät Tanskassa 4. toukokuuta. Tähän mennessä Leijonien MM-leiriryhmään on lisätty neljä kenttäpelaajaa, jotka pelasivat koko kauden tai suurimman osan siitä NHL:ssä: Granlundin ohella hyökkääjät Sebastian Aho ja Teuvo Teräväinen sekä puolustaja Julius Honka.

Lue myös:

    Uusimmat