Leijonilla todellinen hurmos kolmannessa erässä - Turnausvoitto! Katso maalit!

Suomen jääkiekkomaajoukkue varmisti Karjala-turnauksen voiton sunnuntaisen Ruotsi-ottelun huikean kolmannen erän esityksellään. Suomi voitti ottelun viimeisen erän maaleillaan 4-1.

Ottelun maalinteon aloitti Robert Nilsson, joka iski Ruotsin vastahyökkäyksestä millintarkan kudin Petri Vehasen vartioiman maalin takanurkkaan toisessa erässä ajassa 31.43.

Suomi pelasi loistavan kolmannen erän ja nousi voittoon Pasi Puistolan, Petri Kontiolan, Jarkko Immosen ja Ville Peltosen maaleilla.

Puistola löi kiekon ruotsalaismaaliin ylivoimalla ajassa 50.00. Kontiola puolestaan nosti läheltä ylös ajassa 52.04. Lopullisesti Hartwall-areenan sekoitti Jarkko Immonen, joka sytytti maalilampun ajassa 56.48.

Peltonen löi kiekon seisovilta jaloilta tyhjään maaliin reilut puoli minuuttia ennen täyttä aikaa.

Euro Hockey Tourin Karjala-turnaus:

Suomi-Ruotsi 4-1 (0-0, 0-1, 4-0)

1. erä: maaliton.
Rangaistukset: 8.12 Jakob Silfverberg R ja Lennart Petrell S 2 min, 9.46 Topi Jaakola S 2 min, 16.01 Ossi Väänänen S 2 min.

2. erä: 31.43 Robert Nilsson (Björn Melin-Niklas Persson) 0-1.
Rangaistukset: 29.12 Daniel Brodin R 2 min, 40.00 Juhamatti Aaltonen S 2 min.

3. erä: 50.00 Pasi Puistola (Jori Lehterä-Janne Niskala) 1-1 yv, 52.04 Petri Kontiola (Janne Lahti-Jyrki Välivaara) 2-1 tv, 56.48 Jarkko Immonen (Lahti-Antti Pihlström) 3-1, 59.26 Ville Peltonen 4-1 tm.
Rangaistukset: 45.58 Perttu Lindgren S 2 min, 48.20 Elias Fälth R 2 min, 51.10 Antti Pihlström S ja Nilsson R 2 min.

Aikalisät: Ruotsi: 57.36. Suomi: 58.42.

Rangaistukset yhteensä: Suomi 6x2 min, Ruotsi 4x2 min.

Maalivahtien torjunnat: Petri Vehanen S 10+5+11=26, Daniel Larsson R (pois 57.36-57.50 ja 58.13-59.26) 5+16+4+=25.

Erotuomarit: Jan Hribik ja Antonin Jerabek Tshekki.

Yleisöä: 13 006.