Leijonien topit ja flopit: MM-superonnistujat jatkoivat rokkaamista – Karjala-turnaus kertoi kaiken ”NHL-avusta”

7:03
Videolla juttua päättyneestä Karjala-turnauksesta.

MTV Urheilu listasi: ketkä olivat Leijonien onnistujia ja epäonnistujia viikonlopun Karjala-turnauksessa?

Suomen saldo Karjala-turnauksesta oli lopulta kaksi voittoa ja yksi tappio voittomaalikilpailun jälkeen. Tshekki voitti turnauksen, mutta Suomi oli heti peärässä toinen.

Leijonien valmennusjohto marssitti turnaukseen yhteensä 13 viime kevään maailmanmestaria. Näiden lisäksi katseet kohdistuivat huippulupaus Jesse Puljujärveen.

Mutta ketkä olivat onnistujia, eli toppeja ja ketkä pettymyksiä, eli floppeja?

TOPit

Harri Pesonen
Leijonien ylivoimaisesti isoin onnistuja. Pesonen jatkoi siitä, mihin hän jäi viime keväänä Slovakissa (MM-kisoissa 10 peliä, 4+3=7). Pesonen, ykkösketjun voimapesä, säkenöi päätypelissä ja dominoi maalinedustalla. Käsittämättömän kypsää pelaamista. MM-kisakaliiberia myös ensi keväänä.

Mikko Lehtonen
Lehtonen voi olla hyvinkin paras puolustaja, joka pelaa tällä hetkellä Euroopassa. Kaikki maat mukaan laskettuna. Viime kevään MM-tähdistövalinta notkahti lauantaina. Sunnuntaina hän oli jälleen oma itsensä. Peruspelaaminen on todella korkealla tasolla. Toivottavasti hän ei jää roikkumaan KHL:ään.

Sakari Manninen
Mainio. Manninen on Suomen eurooppalaiskaluston kärkisentteri. Täytti taas isot saappaat, aivan vaivattava. Manninen on MM-kisatasolle profiilipelaaja.

Marko Anttila
Viime kevät loi Anttilan ylle kuplan. Häneltä odotettiin jotain, mitä hän ei ole. Karjala-turnauksessa Anttila oli oma itsensä. Moitteeton viikonloppu nelosketjun laidalla. Vastasi huutoon.

Harri Säteri
Leijonat ei kaatunut missään vaiheessa tai millään tavalla maalivahteihin. Varsinkin Säteri antoi itsestään vahvan vaikutelman. Jälleen. Nyt on mielenkiintoista nähdä, että kenestä tulee Suomen eurooppalaisen maalivahtiosaston ykköskukko? Onko se Säteri vai Juha Metsola?

TOP ja FLOP

Juho Lammikko
Palasiko Lammikko NHL:stä johtamaan Suomen nelosketjua Karjala-turnaukseen? Niin. Kärppä-hyökkääjä kantoi oman roolinsa, tästä puolitop, mutta odotusarvot olivat paljon kovempia, tästä puoliflop. Lammikko hakee kehitysaskeleita, joiden osalta Karjala-turnaus kertoi tylyä kieltä. Kunnianhimoinen NHL:n "TOP9"-tavoite on edelleen vain tavoite. Lammikolta vaaditaan enemmän, jotta hän ei ole vain, Jukka Jalosen antamaan rooliin linjaten, nelossentteri.

FLOPit

Teemu Hartikainen
Vaisu. KHL-tähti? Hartikainen? Mitä.

Miro Aaltonen
Teki sunnuntaina maalin, mutta mitä muuta jäi käteen? Kuin varjo parhaasta Miro Aaltosesta. Yritti Ruotsia vastaan, siitä pienet pumppaukset renkaisiin. Silti, jäi valjuksi. Odotusarvot ovat paljon korkeammalla.

Jesse Puljujärvi
Puljujärvi keräsi kaikki katseet, mutta olisiko hän erottunut millään tavalla ilman isoa valokeilaa? Ei. Töitä riittää.

Henrik Haapala
Jokerit-hyökkääjä toimi tehomiehenä sunnuntaina. Kahden syötön ilta ei vastannut sitä, mitä hän näytti jäällä. Haapala on paljon parempi pelaaja, mitä häneltä nähtiin Karjala-turnauksessa.

Leijona-maalivahti Harri Säteri sunnuntain Ruotsi-pelin jälkeen:

1:47

Hyökkääjä Henrik Haapala:

0:56

Päävalmentaja Jukka Jalonen:

2:41

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja