Leijonien NHL-apu Joel Armia löi pöytään vakuuttavan MM-debyytin – oma-analyysissä hyvin nöyrä yleisilme

NHL-seura Montreal Canadiensin hyökkääjä Joel Armia teki perjantaina MM-kisadebyyttinsä. Se sujui enemmän kuin mainiosti. Armia oli Leijonien paras pelaaja, kun Suomi kaatoi Norjan 5–0.

MAINOS

Jääkiekon MM-kisat 10.-26.5.2024

Leijonien pelit, välierät ja finaali MTV3-kanavalla sekä MTV Katsomo -palvelussa.

Kaikki kisauutiset MM-jääkiekon verkkosivuilla

Väkevien pelillisten otteiden lisäksi Armia takoi tulosta pöytään. Hän alusti Harri Pesosen 1–0-maalin ja iski Leijonien neljännen häkin.

– Oma peli meni vähän siinä joukkueen mukana. Alku oli vähän tahmea, mutta pidimme kiinni siitä meidän omasta tekemisestämme. Pysyimme kärsivällisinä. Lopussa saimme hyvät maalipaikat ja tehtiin tarvittavat maalit. Hyvä peli oli, Armia mietti MTV Urheilulle.

Armia naulasi komean 4–0-osuman, kun hän pääsi naulamaan tyylillä aloituskaaren tuntumasta.

Armian maali näkyy videona jutun yläreunasta.

Osumaansa ja vahvaan iltaansa Armia suhtautui hyvin nöyrästi.

– Tosi kivaa on auttaa joukkuetta maalinteossa – joka kerta kun se on mahdollista. Mulle käy kuitenkin mikä tahansa rooli. Ei sillä ole niin väliä, että kuka ne maalit tekee. Tuossa kokoonpanossa on niin paljon maalimanluokan pelaajia, että jokainen voi tehdä pisteitä ja maaleja, Armia jakoi kehuja ympärilleen.

Leijonilta nähtiin hyvin väkevä ensiesitys. Armia ei sitä sen enempää jäänyt mehustelemaan, vaan hän käänsi nopeasti katseet lauantain Latvia-peliin.

– Tietysti vahva alku tuntuu hyvältä, mutta näissä turnauksessa seuraavat pelit tulevat hyvin nopeasti vastaan. Pitää ottaa tästä hyvät asiat mukaan ja nollata muuten. Sitten vain keskitytään tulevaan, Armia huikkasi.

Lue myös:

    Uusimmat