Leijonien MM-kisajoukkueseen tähyävän Veli-Matti Savinaisen ja päävalmentaja Jukka Jalosen historia ulottuu vuosien taakse: "Olen kyllä mieluusti hänen alaisuudessaan"

Jääkiekon KHL:n Kunlunissa kiekkoileva Veli-Matti Savinainen on tällä hetkellä mukana Leijonien MM-leiriryhmässä. Savinainen kertoi MTV Urheilulle ajatuksistaan koskien mahdollista MM-kisaedustusta.

Savinainen on yksi niistä pelaajista, joilla on hyvä mahdollisuus olla mukana kevään MM-joukkueessa.

– Mitä pidempään näissä ympyröissä olen pyörinyt, niin varmasti sitä paremmin jäänyt mieleen ja tiedetään, että täällä ei olla ensimmäistä kertaa. Silloin valmennusjohto tietää, mitä he minulta saavat, Savinainen sanoo.

Kausi päättyi Kunlunin kanssa runkosarjaan ja Savinainen on sen myötä pitänyt luistelutuntumaa yllä omaehtoisesti.

– Haastavaahan se on, mutta sitä ollaan tässä jo muutama kausi tehty, kun pelit ovat loppuneet niin aikaisessa vaiheessa. Siitä huolimatta olen päässyt aina kuitenkin hyvään kuntoon kisoja varten, Savinainen toteaa.

Leijonissa vuonna 2014 MM-hopeaa voittaneelle Savinaiselle Jukka Jalonen on mieluinen vaihtoehto päävalmentajan rooliin. Maajoukkueessa ensimmäistä kertaa Savinainen oli mukana vuoden 2013 MM-kilpailuissa, juuri Jalosen mukaan nostamana.

– Jukka on nostanut minut ensimmäistä kertaa maajoukkueen matkaan. Olen kyllä ollut mieluusti hänen alaisuudessaan. Varmasti nuo maailmanmestaruudet tuovat hänelle sellaista itsevarmuutta sekä tietää, että on tehnyt asioita oikein, Savinainen kertoo.

Suomalaishyökkääjällä on selvä tavoite, olla mukana joukkueessa ja viedä se päätyyn asti.

– Katsotaan, toistuuko niin sanotusti Bratislavan ihme.

Jääkiekon MM-kilpailut Slovakiassa käynnistyvät 10. toukokuuta. Leijonat kohtaavat turnauksen avauspäivänä Kanadan.

Kaikki jääkiekon MM-kisojen ottelut suorina lähetyksinä osoitteessa cmore.fi 

Lue myös:

    Uusimmat