Leijonien kultahyökkääjän kesä jäi lyhyeksi mestaruusjuhlien vuoksi – "Luistimia puristi, kun jalat olivat vähän paisuneet"

4:19
Videolla lisää Toni Rajalan mietteitä.

Leijonien riveissä maailmanmestaruuden voittaneen Toni Rajalan harjoituskesä jäi lyhyeksi keväisten MM-kisojen vuoksi. Kultajuhlien jäljet näkyivät vielä myöhään kesällä, kun uuteen kauteen valmistautuminen viimein alkoi.

Rajala lukeutui kevään MM-kisoissa Leijonien kultajoukkueen avainpelaajien joukkoon. Pitkälle kevääseen asti venynyt kausi ja sitä seuranneet mestaruusjuhlat vesittivät osaltaan hieman Rajalan kesäharjoittelua, mutta suomalaistaituri myöntää kaiken olleen sen arvoista.

– Aika lyhyeksihän se kesä jäi treenin puolesta, kun meni noin pitkälle. Eihän tuota kultamitalia vaihtaisi muutamaan ekstralomaviikkoon, Rajala toteaa hymyillen.

Uuteen kauteen keskittyminen sujui Rajalalta vaivatta, eikä kevään kultaiset muistot häirinneet valmistautumista lainkaan. Pikemminkin kaulaan ripustettu kultamitali toi vain lisämotivaatiota alkavaan kauteen. Aivan ongelmitta paluu kaukaloon ei kuitenkaan aluksi sujunut.

– Luistimia puristi, kun jalat olivat vähän paisuneet kesän aikana niin sanotusti. Ei sitä (mestaruutta) enää siinä vaiheessa miettinyt. Kyllä se oli vain uusi kausi ja uudet kujeet. Nyt on uudet keskittymiset tähän kauteen, Rajala summaa.

Rajalan MM-menestys herätti iloa myös suomalaisen seurajoukkuetovereissa, ja Rajala pääsikin esittelemään kultaista aarrettaan toden teolla.

– Kyllä siellä joutui mitalia esittelemään aika paljon. Vein mitalin mukana, kun tiesin, että siellä porukka haluaa nähdä sitä, Rajala kertoo.

Ensi kevään MM-kisat pelataan Sveitsissä, mikä on Rajalalle erittäin tuttu paikka. Rajala pelaa tällä hetkellä nimittäin jo neljättä kauttaan samaisen maan kiekkosarjassa, joten keväiset kisat kiinnostavat siltäkin kantilta suuresti. 

– Katsotaan, riittävätkö keväällä rahkeet joukkueeseen. Olisihan se kiva jäädä Sveitsissä kauden jälkeen sinne, ja pelailla siellä toukokuun loppuun asti. Kova halu on päästä pelaamaan sinnekin turnaukseen, Rajala toteaa.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja