Mainos

Leijonien konkarifanin road trip Minskiin: Reikäisiä teitä ja kaatosadetta

MTV Uutisten seurantafani, Jarmo Karjalainen, pääsi turvallisesti Minskiin jääkiekon MM-kisakaupunkiin ennen kisojen alkia. Moottoripyöräreissulla Savonlinnasta Minskiin riitti edesottamuksia alusta asti.

– Päivän 538 kilometristä sateettomassa säässä saimme ajaa noin ensimmäiset 50 kilsaa, Karjalainen kertaa.

Eikä sade mitään, mutta teiden kunto muuttui, kun pyörillä päästiin Viron puolelle. Karjalainen tuumi kannattajayhdistys Witosketjun blogissa, että moottoripyörän sijaan enduropyörä tai helikopteri olisi toiminut paremmin.

– Kullan kiilto silmissä työnsimme tulemaan läpi reikäisten ja hiekkaisten teiden.

Sade oli pilata myös toiveet kuvien ottamisesta matkan aikana. Kun oma kannettava tietokone hyytyi kosteudesta, meni päiviä, ennen kuin yhteys taas toimi.

Äitienpäivä ja vaimon syntymäpäivä taas väliin

Karjalainen on kiertänyt joukkueen perässä yli kolmekymmentä kisamatkaa. Tänäkin vuonna, kuten joka vuosi, matka ajoittuu vahingollisesti juuri vaimon syntymäpäivän ja äitienpäivän kanssa päällekkäin.

– Kyllä se homma on hoidossa (vaimon muistaminen). On se niin monena vuonna hoidettu, Karjalainen naurahtaa toimittajan ehdottaessa kukkapuskan lähettämistä.

Viron puolella harha-ajeluiden tai ”kunniakierrosten” jälkeen oli ruoan ja yhden oluen aika. Kielimuurista huolimatta Jarmo ja hänen matkakaverinsa Ilkka Levy saivat viitottua itselleen hotellihuoneen ja pääsivät lepuuttelemaan silmiään.

Lähes 3000 kilometriä tien päällä

Kaksikko taittaa matkaa yhteensä lähemmäs 3000 kilometriä. Kaiken kaikkiaan matka kestää peleineen kaksi ja puoli viikkoa.

– Pidimme tauon noin 150 kilometrin välein. Tie oli niin tärisyttäväinen. Siinä väsyy kädet ja takapuoli, Karjalainen tokaisee.

”Sitten harjanvarrella pyöritellään”

Moottoripyörällä matkaa taittava Karjalainen on saanut mukaan kaiken tarvittavan. Moottoripyörän perälaukku ja molemmat sivulaukut vetävät yhteensä noin 120 litraa tavaraa.

– Mutta siinä on kuitenkin yli kahden viikon tavarat. Pyykkiä pestään ammeessa ja sinne vähän pesuainetta ja sitten jollain harjanvarrella pyöritellään ja suihkulla huuhdellaan, naurahti Karjalainen.

Miehet ylittivät Valko-Venäjän rajan perjantaiaamuna. Jännitystä aiheutti tietysti se, ettei yhteistä kieltä välttämättä löydy. Tämän lisäksi Valko-Venäjän rajalla tuli täyttää venäjänkielinen maahantulolomake.

– Samanlaisia perhosia on vatsassa kuin aikoinaan Leningradiin (nyk. Pietari) mennessä, Karjalainen veisteli ennen ylitystä.

Tullissa vierähtikin niin pitkään, että Minskiin kaksikko pääsi vasta illalla. Suomen kaksi tappiota ovat saaneet mielen hieman matalaksi, mutta eteenpäin on mentävä.

– Vettä sataa, läppäri temppuilee ja rahaa on miljoonia (Valko-Venäjän valuutassa). Ihmiset tosi ystävällisiä, Karjalainen tiivistää reissun alun kulun.

Ulkoministeriö muistuttaa pitämään kisalipun tallessa kotiin asti

Normaalisti Valko-Venäjälle matkustettaessa pitää olla viisumi ja sekä valkovenäläinen terveysvakuutus, mutta MM-kisojen ajan näitä ei vaadita, jos turistilla on esittää MM-kisojen ottelulippu.

Matkustustiedotteessaan ulkoministeriö varoittaa erityisesti Valko-Venäjän liikenteestä. Esimerkiksi asianmukaisen hoidon saaminen tapaturmien jälkeen voi olla vaikea, sillä viranomaiset puhuvat usein vain venäjää, ja asioiden selvittely voi viedä viikkoja.

Lue lisää Minskin MM-kisoista MTV Sportin kisasivuilta.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.