Mainos

Leijonien kisaurakka lähestyy – huoltokopilla pitää kiirettä

20:39

Perjantaina alkavia jääkiekon MM-kilpailua on valmisteltu monella taholla jo pitkään. Yksi keskeinen menestyksen mahdollistaja on Leijona-joukkueen huoltotiimi, joka ahkeroi joukkueen eteen pitkiä päiviä.

Hartwall Areenan uumenissa Suomen pukukoppia laitetaan vauhdilla kuntoon. Vuorossa on erilaisten kisavaatteiden jakaminen. Kuka tarvitsee XL-shortsit, kuka pärjää L-koolla. Huollon työmäärä kisoissa on valtaisa. Aamulla saavutaan ensimmäisten joukossa hallille ja lähdetään viimeisimpinä lepäämään.

– Pelipäivinä jos tuossa yhdeksän aikaan tulee hallille, niin kyllä se tuonne puoleen yöhön illalla menee, A-maajoukkueen huoltopäällikkö Riku Koivunen kertoo.

– Luistinhuolto, varusteiden korjaamiset ja tilaamiset, pyykinpesu, lisäravinteet, kahvit ja maidot, kasvopyyhkeet, nesteytykset, mailat, Koivunen luettelee tehtävälistaa.

Pelipäivinä pelkkä pyykinpesu ottaa oman aikansa.

– Yhden päivän aikana, jos on aamutreenit ja peli, niin 10-12 koneellista ainakin keskimäärin.

Kisaviikot omalla tavallaan helpompia

Huoltotiimin arki on ollut viimeiset neljä viikkoa reissaamista joukkueen kanssa pitkin Suomea ja Eurooppaa. Nyt karavaani on viimein pysähtynyt Helsinkiin.

– Helpottaahan se tosi paljon. Varsinkin jos tarvitsee jotain tavaraa, niin ne suht nopeasti saa tästä omilla suhteilla, eikä tarvitse odotella jos ollaan jossain ulkomaillakin, eikä välttämättä saa just sitä mitä tarvii. Helpottaa se tosi paljon, Koivunen kertoo.

Huoltopäällikön mukaan juuri jatkuva pakkaaminen ja reissaaminen onkin haastavinta huollon kannalta.

– Siirtyminen paikasta a paikkaan b on ehkä fyysisesti ja henkisestikin raskainta. Aikatauluista pitää kuitenkin kiinni, niin siinä on välillä aika kiire. Välillä se vähän rassaa, vaikka kaikesta onkin aina hyvin selvitty, Riku Koivunen kertoo.

Vaatimustaso vaihtelee

Leijonapaidassa pelaa näissä kotikisoissa peräti 14 pelaajaa, joilla ei aiempaa MM-kisakokemusta ole lainkaan. Huollon mukaan sillä ei ole kuitenkaan vaikutusta huollon työhön ja onnistumiseen.

– Kyllähän tämänkin joukkueen kanssa jokaisen kanssa on tehty jo työtä aiemmin.

Koivusen mukaan jokaisella pelaajalla on hieman omat vaatimuksensa ja erikoisjuttunsa. Ensikertalaiset ja kokemattomammat pelaajat eivät välttämättä rohkene tai tiedä kaikkea edes pyytää.

– Välillä joutuu olemaan tavallaan pelaajille vähän semmoinen isä- tai äitihahmokin kanssa. Joitakin joutuu vähän silittelee tai jotakin vähän potkimaankin, Koivunen nauraa.

– Mutta kyllä kaikki tästä joukkueesta on reippaita ja huumorimiehiä kaikki.

Kysymykseen siitä kuka pukukopissa on se joukkueen todellinen liideri, löytyy huoltopäälliköltä nopeasti yksi nimi-

– Täytyy sanoa, että pukukopissa yks semmonen on ainakin Lasse Kukkonen. Lasse on semmonen, joka pitää siitä kyllä hyvää huolta ja tsemppaa äijiä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.