Leijonat keräsi uskomattoman televisioyleisön – MM-finaalia seurasi yli 3 miljoonaa suomalaista

11:09
Näin villisti MM-kultaa juhlittiin yöllä Helsingin Kauppatorilla

Sunnuntaina pelattu miesten jääkiekon MM-finaali keräsi television ääreen hurjan määrän katsojia. Suomi pääsi juhlimaan historiallista maailmanmestaruutta koti-MM-kisoissa, kun Leijonat kaatoi Kanadan jatkoerässä maalein 4–3.

Suomi–Kanada-finaalia seurasi televisiosta sunnuntai-iltana huimat kolme miljoonaa (3,03 miljoonaa) suomalaista. Keskikatsojamäärä MTV3 ja C More Sport 1 -kanavilla oli yhteensä 2,35 miljoonaa. Ottelu on kirkkaasti vuoden katsotuin ohjelma.

Sunnuntain finaali oli kaikkien aikojen toiseksi katsotuin jääkiekon MM-ottelu Suomessa. Vuoden 2019 niin ikään Kanadaa vastaan pelattu ja kultajuhliin päättynyt MM-finaali keräsi hieman suuremman yleisön. Sen keskikatsojamäärä oli 2,4 miljoonaa.

Parhaimmillaan sunnuntain ottelun keskikatsojamäärä nousi jopa lähes 2,6 miljoonaan ja katseluosuus yli 90 prosenttiin, kun suomalaiset jännittivät ottelun ratkaisuhetkiä klo 22.15–22.45 välillä.

– Ennätykselliset katsojaluvut kertovat, että suomalaiset ovat todellista kiekkokansaa. Nyt on aika juhlia Leijonien historiallista voittoa, ja on hienoa, että kotikisahuumasta päästään nauttimaan myös ensi vuonna. MTV:n Channels & Digital Consumption -yksikön johtaja Iina Eloranta sanoo.

Kotikisojen historiallista maailmanmestaruutta juhlistetaan tänään Tampereella. MTV3, MTV-palvelu ja C More välittävät kultajuhlien tunnelmat suorassa kolmituntisessa lähetyksessä kello 17.30 alkaen.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja