Leijonat ennätyksellisessä hurmiossa – nyt kaatui Slovakia

Suomi saalisti tärkeän 3-0-voiton Slovakiasta jääkiekon MM-kisojen huipputasokkaassa ottelussa lauantaina.

Kovavauhtisen kamppailun ratkaisu tuli päätöserässä. Avausmaalin teki uransa ensimmäisen aikuisten MM-kisaosuman ohjannut Joonas Donskoi ajassa 50.28. Niitin Slovakian arkkuun iski neloskentässä erittäin pirteästi esiintynyt Juhamatti Aaltonen Janne Pesosen ja Joonas Kemppaisen alustuksesta. Leo Komarov teki loppulukemat tyhjiin. 

Molemmilla joukkueilla oli huippupaikkoja useampaankin maaliin kahdessa ensimmäisessä erässä. Aikuisten arvokisadebyyttinsä Pekka Rinteen sairastellessa tehnyt Juuse Saros ja Slovakian Jan Laco olivat kuitenkin huippuvedossa. Saros summasi Suomelle neljännen peräkkäisen nollapelin 22 torjunnalla, Laco pysäytti 28 kiekkoa.


Suomi laittoi samalla uusiksi myös joukkueiden nollaputkiennätyksen moderneissa jääkiekon MM-kisoissa. Se rikkoi keväällä 2004 Slovakian tekemän 226 minuuttia ja 26 sekuntia kestäneen nollaputken päätöserän alussa. Rinteen ja Saroksen yhdessä torjuma putki on nyt 242 minuutin ja 38 sekunnin mittainen. 

Leijonat nousi voitolla B-lohkossa 12 pisteeseen yhdessä USA:n ja Venäjän kanssa. Suomen paikka puolivälierissä on nyt jo melko varma. Slovakia on viidentenä seitsemällä pisteellä. 

Lue myös:

    Uusimmat