Leijonakonkari merkittävästä muutoksesta: "Ei ole enää vanhan liiton meininkiä"

Jääkiekon kansainvälinen kilpailu on viime vuosina pala palalta koventunut. Murskalukemin päättyviä otteluita nähdään enää harvoin, ja myös Leijonien torstaisen olympia-avauksen vastustaja Saksa on noussut joukkoon, joka pystyy haastamaan lajin suurimpia maita tasaisiin taistoihin.

– Hyvä porukka sieltä on tulossa vastaan. Ei itsellänikään ole mitään nimiä tiputtaa, mutta mitä tiedän ja olen kuullut Saksan sarjasta, se on kova sarja. Ihan hyvän porukan ne saavat, Leijonien konkarihyökkääjiin lukeutuva Petri Kontiola sanoo.

– Nykyään lätkä on niin tasaista, ettei vanhan liiton meininkiä ole havaittavissa. Se on kova peli meille. Ei ehkä ihan paras mahdollinen joukkue, mutta me kuitenkin tarvitsemme voiton siitä. Se tuo omat haasteensa, Kontiola summaa.

Eroja Pyeongchangin olympiaturnauksessa tasoittaa toki myös se, ettei mukana ole tällä kertaa NHL-pelaajia. Tämä verottaa varsinkin kovimpien maiden rostereita.

Miten Leijonat ehtii saada pelinsä kuntoon alkulohkon tiiviissä rypistyksessä? Entä mitä parannettavaa Leijonilla on sunnuntaisesta Tshekki-harjoituspelistä? Katso Kontiolan haastattelu ylälaidan videolta!



Lue myös:

    Uusimmat