Mainos

Leijonafani: MM-kotikisat kalliimpia kuin kisareissut ulkomaille

Kun Leijonat pelaa jääkiekon MM-kisoissa, on katsomossa kosolti sinivalkoiseen verhottuja kannattajia. Myös Minskiin matkaa arviolta tuhansia suomalaisia, muun muassa Vesku Lehtonen, joka kuuluu maajoukkueen viralliseen kannattajaryhmään, Witosketjuun.

– Ketjulaisista vanhin on käynyt kahta vailla kaikki kisat vuodesta 1978, Lehtonen kertoo.

Vielä keskiviikkoon asti Aaltonen oli perhesyiden takia epävarma, lähteekö hän tällä kertaa mukaan. Leijonien otteet Ruotsin EHT-turnauksessa muuttivat viimeistään mielen, ja haussa on lippupaketti pudotuspeleihin.

– Jos se perjantaina oli fifty-fifty, niin kyllä se nyt on 70-30. Työnantajalle pitää vielä ilmoittaa.

MM-kisoissa kiertämiseen ja Leijonien kannattamiseen uppoaa Lehtosen mukaan rahaa joitain tuhansia euroja vuodessa. Vancouverin olympiamatka vuonna 2010 toki moninkertaisti usean vitosketjulaisen budjetin. MM-kisoista kalleimmat reissut eivät ole suuntautuneet Keski-Eurooppaan tai Pohjois-Amerikkaan, vaan yllättäen Suomeen.

Jos Suomen MM-kisoissa yhden Leijonien ottelun lipusta saattoi pulittaa reilusti toistasataa euroa, tarjotaan Valko-Venäjälle halvimmillaan majoitus- ja lippupakettia alle 500 eurolla.

– Nyt oli kaksi kallista vuotta, kun kisat olivat kotimaassa. Ne ovat aina ylivoimaisesti kalleimmat kisat ja meille aina vähän välivuosia. Kyllä niissäkin oli käytävä, mutta se on pikkuisen eri asia asua viikko Helsingissä hotellissa kun jos lähdet vaikka Valko-Venäjälle, Tshekkiin tai melkein mihin vaan, Lehtonen pohtii.

Lehtosen näkemystä tukee MM-kisamatkoja Valko-Venäjälle järjestävän Aikamatkat-yhtiön toimitusjohtaja Mikko Koistinen.

– Jääkiekon suurin ystävä (Valko-Venäjän presidentti Aleksandr Lukashenko) päätti, että kisojen on pyrittävä olemaan edulliset ja hotellit eivät hirveästi nosta hintojaan kisojen aikana. On rakennettu lisää majoitusta, ja kisapaketit kattavat myös lipun Minskin julkiseen liikenteeseen. Varmaan edullisimmat jääkiekkokisat, jotka on koskaan järjestetty, Koistinen kertoo.

Jos Suomen MM-kisoissa yhden Leijonien ottelun lipusta saattoi pulittaa reilusti toistasataa euroa, tarjotaan Valko-Venäjälle halvimmillaan majoitus- ja lippupakettia alle 500 eurolla.

Kisapaketteja Valko-Venäjälle Suomesta

Muun muassa matkatoimistot Björk & Boström, Event Travel, Aikamatkat, GTI-travel, Lähialuematkat ja TourEvent

– Vaikka Minskin normaalia hintatasoa nostettaisiin puolella, niin puhutaan meille erittäin halvasta paikasta, Lehtonen arvioi.

Tarkkaa Minskiin lähtevien suomalaisten määrää on vaikea arvioida. Valko-Venäjällä kisapaketteja koordinoivan matkatoimisto Centre Kurortin mukaan paketin oli 13. maaliskuuta hankkinut jo yli 500 suomalaista. Myynnin kiihdyttyä kisoja edeltäneinä viikkoina suomalaisia matkaa MM-kisoihin tuhansia.

Matkatoimisto Aikamatkojen toimitusjohtaja Koistisen mukaan Minskin MM-kisojen lippuvarausjärjestelmä on niin helppokäyttöinen, että moni suomalainen varaa liput itse ja lähtee Minskiin omatoimimatkailijana. Nämä eivät näy Centre Kurortin kisavieraslaskelmissa edes kisojen jälkeen.

Lue lisää Minskin MM-kisoista MTV Sportin kisasivuilta.

Korjattu haastateltavan sukunimeä klo 13.33.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.