Leijona-maalivahti jakoi raakaa likapyykkiä itselleen: ”Se oli multa todella tyhmä juttu”

Lauantaina Leijonien maalilla Karjala-turnauksen Tshekki-ottelussa torjunut Juho Olkinuora ei lähtenyt kiertelemään, kun hän kävi läpi omia otteita kamppailun jälkeen. Olkinuoraa sapetti erityisesti Tshekin ensimmäinen osuma, joka näytti katsomoon lähes "mahdottomalta palalta".

Toisen erän loppuvaiheilla Tshekin puolustaja Jakub Jerabek pääsi iskemään kiekon takatolpilta ”tyhjiin”. 1-1.

Olkinuoran kannalta tilanne näytti vaikealta. Tshekin hyökkääjä Radim Zohorna kun pelasi Jerabekille avopaikan takatolpalle, jonne Olkinuora yritti venyä.

Tapauksen tausta oli kuitenkin aivan toinen. Olkinuora otti syyt niskoilleen.

– Tein siinä virheen. Myin itseni siihen maalin syöttäneeseen pelaajaan. Se oli multa todella tyhmä juttu, Olkinuora harmitteli MTV Urheilulle.

– Se näytti tai sain sen näyttämään siltä, että mulle ei jäänyt paljoa aikaa. Petasin sen täysin väärin, Olkinuora jatkoi.

Leijonat karkasi tämän jälkeen etumatkalle, mutta Tshekki tuli uudelleen rinnalle. Ajassa 58.51 Tomas Filippi hiljensi Hartwall Arenan kotiyleisön sivalluksellaan.

– Ei siinä, se oli hyvä laukaus. Näin kyllä, että miten se tilanne kehkeytyi. Mutta siinäkin oli se, että jos ei jaksa pelata 60 minuuttia ehjästi, niin joutuu ylitöihin. Sitten se on kolikonheittoa.

– Se olisi kannattanut ottaa kiinni. Se jäi harmittamaan kyllä, Olkinuora myönsi.

Vaikka osumissa oli omat harmitusten kohteet, oli Olkinuora silti fiiliksissä.

– Oli todella siistiä pelata. Hyvä joukkue, hyviä pelaajia, vanhoja ja uusia kasvoja. Hyvä kokonaisuus tänään. Tämä oli varmaan meiltä parempi peli kuin Venäjää vastaan.

– Oma jengi pelasi järkevästi – varsinkin kun on pelannut tuolla kauempana. Täällä peli on aika erinäköistä. Tässä on vähän enemmän järkeä. Se lämmittää kyllä, Olkinuora sanoi hymyissä suin, viitaten seurajoukkuearkeensa KHL:ssä.

Leijonien osalta Karjala-turnaus jatkuu sunnuntaina Ruotsi-ottelulla.  

Lue myös:

    Uusimmat