Mainos

Lehtomäki uskoo läpimurtoon Kööpenhaminassa

Euroopan unionimaiden ympäristöministerit kokoontuvat tänään Brysselissä. Helsinki-Vantaan lentoasemalta tavoitettu ympäristöministeri Paula Lehtomäki (kesk.) uskoo, että Kööpenhaminan ilmastokokouksella on hyvät mahdollisuudet poliittiseen läpimurtoon. Lehtomäkeä haastateltiin puhelimitse MTV:n Huomenta Suomessa.

- Olemme saaneet aika myönteisiä viestejä viime päivinä, esimerkiksi Venäjä on tiukentanut omaa päästötavoitettaan. Nyt on se hetki, kun ilmastopolitiikassa pitää kansainvälisesti päästä läpimurtoon, eikä tuudittautua siihen, että joskus jatkossa tai tulevina aikoina tämä hoidettaisiin paremmin, Lehtomäki vaatii.

- Lähden siitä, että Kööpenhaminassa päästään sitoviin sopimuksiin. Keskeisistä asioista pitää myöskin olla numerot paperilla eli päästövähennyslukujen pitää olla selvästi esillä. Tavoitteena on,että Kööpenhaminan kokouksen jälkeen jatketaan valmisteluja siihen, että saamme lopulta sitovan kansainvälisen sopimuksen aikaiseksi, Lehtomäki painottaa.

Nyt Brysselissä pidettävässä ympäristöministereiden kokouksessa käsitellään ainoastaan tulevaa Kööpenhaminan ympäristökokousta.

- Tänään katsomme tarkemmin kokonaisuutta eli millaisia tavoitteita EU:lla on, eli hiomme strategiaa, Lehtomäki kertoo.

EU:n tavoitteena on Lehtomäen mielestä saada kaikilta maailman mailta, kehitysmailta omanlaisensa ja teollisuusmailta, riittävän kunnianhimoiset päästövähennystavoitteet, ja näistä tavoitteista on Lehtomäen mielestä pidettävä kiinni.

(MTV3)

-Ilmastosopimusta ei voi lykätä tulevaisuuteen.

Katso ympäristöministeri Paula Lehtomäen haastattelu (Huomenta Suomi 23.11.2009)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.