Mainos

Lehtomäki: Suomen kehitysapua lisättävä nopeammin

Ulkomaankauppa- ja kehitysyhteistyöministerin mielestä Suomen kehitysavun määrää pitäisi lisätä ripeästi.

Ulkomaankauppa- ja kehitysyhteistyöministeri Paula Lehtomäen mielestä Suomen kehitysavun määrää lisätään liian hitaasti. Tulevan vuoden budjetissa kehitysapua nostetaan 0,35 prosentista 0,37 prosenttiin bruttokansantuotteesta.

Turun sanomissa haastateltu Lehtomäki kertoo hallituksen asettaneen tavoitteeksi, että Suomi maksaa kehitysapua YK:n suositusten mukaisesti eli 0,7 prosenttia vuonna 2010. Mahdotonta sen saavuttaminen ei ministerin mukaan ole, mutta tahtia täytyy kiristää kohti vaalikauden loppua, jotta seuraavalle hallitukselle ei jää liian isoa tehtävää.

Lehtomäki korostaa, että pelkkä rahan määrä ei ole kehitysavussa ratkaisevaa. Suomen kehitysyhteistyötä ollaan suuntaamassa siihen, että apu keskitettäisiin harvempiin maihin mutta suuremmin panoksin. Tarkoitus on, että apu menisi entistä enemmän suoraan budjettiapuna.

Suomen EU-politiikan muovaamiseen osallistuva Lehtomäki kertoo haastattelussa haluavansa myös pitää kiinni siitä, että jokainen jäsenmaa saisi laajentuvassakin unionissa oman komissaarin.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.