Mainos

Lehtomäki puolustaa Saxénin nimitystä

Ministeri Paula Lehtomäki pitää Suvi Saxénin nimitystä valtioneuvoston korkeaan virkaan oikeana ratkaisuna, vaikka häneen kohdistuva rikostutkinta oli nimityshetkellä tiedossa.

Ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Paula Lehtomäki muistuttaa Suomen oikeusjärjestelmän luonteesta: epäily ei ole yhtä kuin syyllinen. Tämä oli myös perustelu sille, ettei ekonomi Suvi Saxéninnimittämiselle Suomen EU-puheenjohtajuussihteeristön päälliköksi ollut esteitä.

Lehtomäen mukaan Saxén oli ehdokkaista reippaasti vahvin. Esitutkintapyyntö Saxénin yrityksen konkurssiin liittyvästä mahdollisesta velallisen epärehellisyydestä oli nimityksen aikaan tiedossa. Lehtomäki muistuttaa, että poliisilta ei ole mahdollista saada tietoja keskeneräisistä asioista. Hän korosti kuitenkin, että nimityksessä kaikkia asioita punnittiin tarkoin.

Rikosepäilyt liittyvät Saxénin Congress Management Systems -yrityksen konkurssiin, josta Saxénilla on velkoja noin 500 000 euroa. Poliisi epäilee Saxe'nia velallisen epärehellisyydestä.

Saxén vastaa EU-kokousten järjestelyistä

Valtioneuvoston kanslia nimitti Saxénin elokuussa Suomen EU-puheenjohtajuussihteeristön päälliköksi. Nimitys kuului Lehtomäen toimialueeseen.

Saxénin tehtävänä on vastata vuoden 2006 syyskaudella ajoittuvan puheenjohtajuuskauden kongressijärjestelyistä ja sponsorisopimuksista. Lehtomäen mukaan Saxénin tapauksessa ei ryhdytä mihinkään toimiin sen vuoksi, että epäily tuli julkisuuteen. Poliisitutkinnan etenemistä kuitenkin seurataan.

Lehtomäki muistutti Saxénin työstä, että jo ennen joulua hallituksen EU-ministerivaliokunnan on määrä tehdä päätös puheenjohtajuuskauden kokousjärjestelyistä.

Saxénin yrityksen konkurssin esitutkinta ei ole mikään uusi asia. Tieto tuli julkisuuteen kuitenkin vasta eilen MTV3:n uutisissa.

(MTV3-STT)

(Seitsemän uutiset 26.11.2004)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.