Mainos

Lehtomäki karsisi kehitysavun kohdemaita

Ministeri Paula Lehtomäki karsisi selvästi Suomen kahdenkeskisen kehitysavun kohdemaita. Lehtomäki nimeää mm. Brasilian ja Egyptin sellaisina maina, joiden avustuksesta Suomi voisi vetäytyä.

Ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Paula Lehtomäki esittää Suomen kahdenkeskisen kehitysavun kohdemaiden rajua karsintaa. Avustusmaiden määrä voitaisiin jopa puolittaa 5-10 vuoden sisällä, hän sanoo sanomalehti Karjalaisessa.

- Kansainvälisessä avussa olemme läsnä liian monissa maissa. Apua on pystyttävä kohdentamaan, Lehtomäki sanoo.

- Olemme mukana jonkinlaisilla tipoilla ja sirpaleilla nyt melkein 40 maassa. Pitkällä aikavälillä voisin toivoa, että se tipahtaisi jonnekin 20:een.

Lehtomäki muistuttaa, että puolet kehitysapuun annetuista rahoista menee YK:n ja EU:n kautta, joten apua saisi edelleen välillisesti useampi maa. Ministerin mukaan tasaisempi tulonjako ratkaisisi joidenkin avustusmaiden köyhyysongelmaa.

Lehtomäki nimesi Brasilian ja Egyptin sellaisina maina, joista Suomi voisi ehkä vetäytyä. Näiden lisäksi voitaisiin luopua Länsi-Balkanin maiden kahdenvälisistä kehitysapuhankkeista.

Ministerin toivomus on, että Suomen tavoite kehitysyhteistyömäärärahan nostamiseksi YK:n suosittelemaan 0,7 prosenttiin bruttokansantulosta saavutettaisiin 2012 tai 2013.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.