Mainos

Lehtomäki: EU-politiikan sisältö ratkaisee

Ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Paula Lehtomäki kirjoittaa MTV3:n nettikolumnissaan, että EU-politiikkamme muutosten sijaan tulisi pohdiskella sitä onko politiikka oikeaa vai ei.

Paula Lehtomäki


Lähtomäen mielestä on erikoista, miten paljon poliittista latausta on viime päivinä suunnattu sen kaiveluun onko Suomen EU-politiikka muuttunut vai ei. Lipposen perinnön vaalimista on vaadittu niin SDP:n kuin Kokoomuksenkin taholta, hän kirjoittaa.

Lehtomäki näkee Matti Vanhasen erilaisena hallituksen ja EU-politiikan johtajana kuin Paavo Lipposen.

- Vanhasella on Lipposesta poikkeava tyyli painottaa asioita ja erilainen lähestymiskulma eurooppalaisuuteen. Persoona, jonka kautta asiat välittyvät ja kieli, jota käytetään, vaikuttaa aina voimakkaasti kuullunymmärtämiseen.

Lehtomäen mielestä jatkuvan muutoksen oloissa politiikka ei voi olla maailmantappiin saakka samoihin koloihin betonoitua. Muutosherkkyyttä pitää löytyä.

- Kaikki ei silti ole muuttunut. Varsinaisissa päätöksissä ja linjanvedoissa on mahdoton nähdä perusteita peloille Suomen harjoittaman aktiivisen EU-politiikan perinnön "tärvelemisestä". Suomen tavoitteena on edelleen yhtenäinen, toimintakykyinen ja kansainvälisesti vahva Euroopan unioni. Muutos- keskustelua huomattavasti olennaisempaa olisi keskittyä siihen, onko linja ja politiikka oikeaa vai ei, Lehtomäki kirjoittaa.
Lue Paula Lehtomäen nettikolumni kokonaisuudessaan.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.