Mainos

Lehtomäen ratkaisu ei yllättänyt

Valtaosa, noin 65 prosenttia MTV3:n nettikysymykseen vastanneista ei yllättynyt siitä, että ympäristöministeri Paula Lehtomäki ei lähtenyt mukaan keskustan puheenjohtajakisaan.

Lehtoniemen päätös pistää lapset etusijalle saa paljon kiitosta vastaajilta.

- Lehtomäki ei ole niin vallankipeä persoona, että hylkäisi lapsensa. Lapset ovat vain kerran pieniä, mutta politiikkaan ehtii myöhemminkin. Hyvä esimerkki vastuullisesta vanhemmasta, toistenkin pitäisi ottaa hänestä esimerkkiä.

- Yllätyin todella, mutta ymmärrän Paulaa, kun hän on nuori perheenäiti. Ratkaisu on hänen lapsilleen hyvä. Eiköhän joku löydy tilalle.

- Olihan tarjolla korkea asema nuorelle naiselle, mutta arvostan sitä, että hän valitsi perheen, kun lapset ovat vielä niin pieniä.

- Ei nuoren, perheellisen naisen ja äidin paikka ole olla koko ajan reissussa vaan perhe oltava etusijalla. Väyrys-Paavo vanhana miehenä joutaa puheenjohtajaksi.

- Hienoa, että poliitikoillakin on inhimillisiä piirteitä. Lehtomäki on viisas nainen. Perhe ensin, keskusta vasta sitten, jos sittenkään!

- Paulalla on järki mukana, elämä on niin lyhyt... Ensin tulee perhe ja sitten vasta työ.

"Viisas ei lähde median riepoteltavaksi"

Jotkut vastaajat näkivät Lehtomäen päätöksen taustalla muutakin kuin perhearvot.

- Varmaan virallisessakin perustelussakin on perää, mutta onhan pesti tässä taloustilanteessa todella epäkiitollinen. Ikävät leikkauspäätökset ovat välttämättömiä ja oppositio eli vasurit käyttävät tilannetta säälimättömästi hyödyksi. "Ei kiitos" on rationaalinen vastaus.

- Ei viisas lähde median riepoteltavaksi.

- Kuka järkevä, itseäänkin rakastava ihminen sille paikalle haluaisi, kun näki, miten keskustan johtoa ryöpytettiin mediassa koko viime syksy - sateli jopa tappouhkauksia ym. mukavaa. Törkeyksistä sai perheetkin ja muu lähipiiri osansa.

- Lehtomäki on uudemman poliitikkopolven edustaja, joka ymmärtää elämän tärkeimpiä arvoja enemmän. Ehkäpä hän lisäksi tietää, mitä kaikkea kauheuksia vielä löytyykään Vanhasen ja Kaikkosen jäljiltä.

- Vanhasella jäänyt niin paljon luurankoja kaappiin, että kukaan ei halua alkaa selvittää keskustan sotkuja!

- Ei Lehtomäellä olisi keskustan sisällä ollut todellista kannatusta, koska hänessä ei ole karismaa ja johtajalta vaadittavaa uskottavuutta.

"Poliittinen itsemurha"

Osan mielestä Lehtomäen päätös oli selkeä virhe.

- En oikein ymmärrä. Ensin hingutaan politiikkaan ja sitten kolahtaa perhearvot edelle. Kyllä ministerin palkalla voi palkata vaikka minkälaisen nannyn huolehtimaan jälkikasvustaan. Paula Lehtomäki olisi pelastanut keskustan, jonka suosion Matti Vanhanen rapautti.

- Poliittinen itsemurha.

- Hän ei halua epäonnistujan rooliin mahdollista myöhempää presidenttiehdokkuuttaan ajatellen. Laskelmoitua. Jos hän välittäisi tosissaan lapsistaan, hän olisi pitänyt täysimääräisen äitiyslomansa ja vielä hoitovapaatakin. Ei se sädekehä tästä kiillotu. Uranaisen lapset kärsivät aina.

Nettikysymykseen vastasi noin 1100 vastaajaa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.