Mainos

Lehtitieto: USA listannut irakilaiseliittiä sotarikollisiksi

Yhdysvaltain tiedusteluviranomaiset ovat listanneet yli 2000 Irakin eliitin jäsentä, kertoi The New York Times -lehti tänään hallituslähteitä lainaten. Osa listalla olevista irakilaisista on tarkoitus ottaa kiinni mahdollisina sotarikollisena, osa käännyttää presidentti Saddam Husseinia vastaan mahdollisen hyökkäyksen aikana.

Lehden lainaamien lähteiden mukaan tiedusteluviranomaisten tietokonekanta jakaa Irakin johdon kolmeen kategoriaan. Ensimmäiseen kuuluu Saddamille uskollisena pysyvä sisäpiiri, toiseen ne, joiden uskollisuudesta ei ole tarkkaa tietoa. Kolmanteen ryhmään on listattu mahdolliset yhteistyökumppanit. Siihen kuuluvat henkilöt, joiden uskotaan salaisesti vastustavan Irakin nykyhallitusta. Ryhmään on otettu myös ne, joiden kannasta ei ole varmuutta, mutta joiden asiantuntemusta tarvitaan Saddamin jälkeisessä hallinnossa.

Kaikkia Saddamin joukkojen komentajia ei välttämättä odota kova kohtalo.

-Jos he estävät joukkotuhoaseiden käytön tai jos he antautuvat ilman taisteluja, tämä lieventää heidän saamaansa rangaistusta, amerikkalainen hallituslähde kertoi lehdelle.

Irakilaisten listaa olivat lehden tietojen mukaan kokoamassa useat eri virastot ja ministeriöt, muun muassa keskustiedustelupalvelu CIA, puolustusministeriö Pentagon ja oikeusministeriö.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.