Mainos

Lehtitieto: Tshetsheeneille aiotaan kerätä Suomesta rahaa

Helsinkiläisyrittäjä Mikael Storsjön ylläpitämältä nettisivustolta on mahdollista lahjoittaa rahaa Tshetshenian kapinallisille. Storsjön mukaan rahankeruun tarkoituksena on tukea tshetsheenien journalistista tiedonvälitystä.

Tshetshenian kapinallisille aiotaan Aamulehden ja Turun Sanomien mukaan kerätä rahaa suomalaisen internet-palvelimen kautta. Lehtitietojen mukaan Kavkazcenter.com-sivustolta on mahdollista lahjoittaa rahaa Suomessa olevalle tilille, josta rahat ohjataan Kaukasukselle. Sivuston ja rahaliikenteen on määrä aloittaa toimintansa huomenna.

Helsinkiläisyrittäjä Mikael Storsjö sanoo lehtien haastattelussa, että rahankeruun tarkoituksena on tukea tshetsheenien journalistista tiedonvälitystä. Käytännössä rahaa kerätään siten, että ihmiset voivat liittyä tukijäseneksi Kaukasialaisen tiedonvälityksen tuki ry:hyn. Näin rahankeräyslupaa ei tarvita.

Storsjö myöntää, että rahat kanavoituvat aseellisen itsenäisyystaistelun kannattajille.

- Kyllä se näin on, että tshetsheenikapinallisista on kyse. Porukassa on mukana tahoja, jotka ovat taipuvaisia toimenpiteisiin, jota me voimme kutsua terrorismiksi, Storsjö sanoo.

Storsjö ylläpiti tshetsheenisivuja jo viime syksynä. Hän kuitenkin sulki sivut suojelupoliisin painostuksen alla.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.