Mainos

Lehtitieto: Taleban on bin Ladenin taskussa

Amerikkalaisen Washington Post -lehden tiedojen mukaan sauditerroristi Osama bin Laden on tukenut Afganistania hallitsevaa Taleban-liikettä yli sadalla miljoonalla dollarilla.

Osama bin Laden


Terrorismista epäilty Osama bin Laden Washington Post -lehden mukaan antanut yli sata miljoonaa dollaria käteisenä ja sotilasapuna Afganistania hallitsevalle Taleban-liikkeelle viiden vuoden aikana. Lehti on saanut tietonsa Yhdysvaltain hallituslähteistä.

Yhdysvaltain keskustiedustelupalvelu CIA on lehden mukaan tullut siihen johtopäätökseen, että bin Laden "omistaa Talebanin ja käyttää sitä".

Sata miljoonaa dollaria eli 650 miljoonaa markkaa ei ole tullut bin Ladenin henkilökohtaisista varoistaan, vaan laillisesta ja laittomasta liiketoiminnasta, islamilaisten maiden maksuista, yksityishenkilöiltä ja hyväntekeväisyyssäätiöiksi naamioituneilta järjestöiltä.

New York Times -lehti puolestaan kertoo Yhdysvaltain viranomaisten uskovan, että bin Laden käy kauppaa laillisesti hunajalla sekä laittomasti aseilla ja huumeilla. Bin Ladenin sanotaan valvovan hunajakauppoja Lähi-idässä, Pakistanissa ja Jemenissä. Jotkut bin Ladenin al-Qaeda-verkoston jäsenistä on lehtitietojen mukaan mukana liiketoimissa.

Keskeinen osa Yhdysvaltain sotaa terrorismia vastaan on bin Ladenin varojen jäädyttäminen, jotta hänen ja Talebanin suhteisiin tulisi särö ja jotta varat uusien terroristi-iskujen tekemiseksi loppuisivat.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Lisää aiheesta
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja