Mainos

Lehtitieto: Paperiliitto oli valmis takaamaan työpaikat

Aamulehden ja Turun Sanomien mukaan Paperiliitto oli valmis laittamaan toimistotalonsa pantiksi, jotta 22:n työntekijän irtisanomisilta olisi vältytty. Stora Enso ei suostunut Paperiliiton ehdotukseen, vaan irtisanoi työntekijät viime marraskuussa.

Paperiliitto oli jopa valmis panttaamaan pääkaupunkiseudulla sijaitsevan toimitalonsa, jos Stora Enso olisi suostunut 22 työpaikan säilyttämiseen Varkauden tehtaalla. Asiasta kertovat tänään Aamulehti ja Turun Sanomat.

Panttaus olisi tapahtunut, jos Varkauden tehtaan ammattiosasto ei olisi kyennyt lupaamiinsa säästöihin. Stora Ensolle suunnitelma ei kelvannut, vaan yhtiö irtisanoi työntekijät marraskuussa.

- Olisi tehty sopimus Paperiliiton Varkauden ammattiosaston ja Stora Enson välillä, että Paperiliiton ammattiosasto sitoutuu senttimääräisesti aivan samansuuruisiin säästöihin kuin mitä nämä irtisanomisen tuovat. Sopimukseen olisi tullut klausuuli siitä, että Paperiliitto takaa Stora Ensolle säästöt, mikäli osasto ei siihen kykene, sanoo Paperiliiton puheenjohtaja Jouko Ahonen lehtien haastattelussa.

Stora Ensosta myönnetään, että Ahonen oli puhunut asiasta Stora Enson maajohtajalle Kai Korhoselle. Mitään varsinaisia neuvotteluja asiasta ei kuitenkaan käyty. Yhtiöstä muistutettiin myös, että säästöissä kyse ei ollut mistään kertaluontoisesta erästä.

Stora Enso kertoi viime viikolla Varkaudessa tehtävästä paperikone kolmosen uudistamisinvestoinnista. Siinä yhteydessä yhtiö toi esiin, että jos paperikone ykkösen lakkauttaminen olisi johtanut lakkoiluun Varkaudessa, niin yhtiöllä ei olisi ollut edellytyksiä tehdä investointipäätöstä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.