Mainos

Lehtitieto: Kiina rakentaa ohjustukikohtia

Kiina rakentaa kaksi ohjustukikohtaa lähelle Fuzhoun rannikkokaupunkia, joka sijaitsee Taiwanin vastaisella rannalla, kertoi tämänpäiväinen Washington Times -lehti.

Kiina-Taiwan

Kiina ei ole tunnustanut Taiwanin itsenäisyyttä, vaan on jo pitkään uhannut miehittää maakuntanaan pitämänsä saaren. Amerikkalaisten asiantuntijoiden mukaan tukikohtien rakentaminen lisää aseellisen hyökkäyksen vaaraa. Uusien tukikohtien lisäksi Kiina sijoittaa lähiviikkoina venäläisvalmisteisia S-300 -ohjuksia Xiamenin ja Shantoun rannikkokaupunkien läheisyyteen, kertoi lehti käyttäen tietolähteenään amerikkalaisviranomaisia.

Taiwanin armeija ilmoitti viime viikolla, ettei Kiinan rannikolla ole viime aikoina tapahtunut mitään tavallisesta poikkeavaa, esimerkiksi armeijan joukkosiirtoja. Tilanne Taiwanin ja Kiinan välillä on entisestään kiristynyt sen jälkeen, kun saaren itsenäisyyttä ajavan demokraattisen uudistuspuolueen ehdokas Chen Shui-bian voitti tässä kuussa järjestetyt presidentinvaalit.

Taiwan lakkauttaa ns. kansalliskokouksen

Demokraattinen uudistuspuolue ilmoitti tänään, että maan yli 300-paikkainen kansalliskokous lakkautetaan demokraattisten uudistusten jouduttamiseksi. Puolue oli eilen päässyt asiasta yksimielisyyteen vaaleissa hävinneen, saarta puoli vuosisataa hallinneen Kuomintang-puolueen kanssa.

Kansalliskokouksen päätehtävä on ollut perustuslain muutoksista päättäminen, mutta sen toimintaa on arvosteltu tehottomaksi. Uusien suunnitelmien mukaan oikeus perustuslain muuttamiseen siirretään lakiasäätävälle Yuanille eli parlamentille.
(STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.