Mainos

Lehtitieto: Bush kehottaa YK:ta toimimaan nopeasti Irakia vastaan

Yhdysvaltain presidentti George W. Bush aikoo kertoa YK:lle ensi viikolla, että Yhdysvaltain on riisuttava Irak aseista yksin, jos YK ei ryhdy nopeaan ja voimakkaaseen toimintaan presidentti Saddam Husseinia vastaan.

Bushin ensiviikkoisesta puheesta YK:ssa kertoi Washington Post -lehti tänään. Lehti oli saanut tietonsa korkea-arvoisilta Valkoisen talon virkamiehiltä. Heidän mukaansa aika alkaa olla lopussa toimintaan Irakin aiheuttaman uhan poistamiseksi.

Lehti arvioi, että Valkoisen talon virkamiehet on saatu taivutelluiksi sille kannalle, että toiminta YK:n kautta avaisi oven uudelle asetarkastuskierrokselle Irakiin. Jos Irak kieltäytyisi, se puolestaan helpottaisi yhteistä kansainvälistä sotilaallista toimintaa Irakia vastaan, lehti kirjoitti.

Bush puhuu YK:n yleiskokouksessa torstaina. Bush soitti eilen Venäjän, Kiinan ja Ranskan johdolle saadakseen tukea hankkeelleen Irakin presidentin syrjäyttämiseksi. Venäjän presidentti Vladimir Putin oli esittänyt vakavia epäilyjä, ja Ranskan presidentti Jacques Chirac oli vaatinut YK:n hyväksyntää mahdolliselle sotilaalliselle iskulle. Kiina on jo aikaisemmin ilmoittanut vastustavansa sotilaallista toimintaa Irakia vastaan.

(STT-AFP-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.