Mainos

Lehtitieto: 300 huumekauppiasta teloitettu Thaimaassa

The Nation -lehden haastattelussa Thaimaan poliisin kenraaliluutnantti kertoo, että Thaimaassa on tarkoitus teloittaa 1000 huumekauppiasta tänä vuonna.

Poliisin siunauksella toimivat kuolemanpartiot ovat teloittaneet yli 300 huumekaupasta epäiltyä Thaimaan koillisosassa, kertoi alueen poliisipäällikkö lehtitietojen mukaan keskiviikkona.

Poliisin kenraaliluutnantti Pichai Sunthornsajjabul sanoi The Nation -lehden haastattelussa, että kuolemapartiot aikovat teloittaa tuhat ihmistä tämän vuoden aikana.

-Tavoitteemme on lähettää tuhat huumekauppiasta helvettiin tänä vuonna. He saavat liittyä (aiemmin teloitettujen) 350:n seuraan, Pichai sanoi haastattelussa. Ilmoitus poliisin kuolemapartioista tuli julkisuuteen samaan aikaan kun Thaimaan hallituksen edustajat torjuivat tiedot, joiden mukaan hallitus suunnittelisi salamurhaajien palkkaamista osana huumeiden vastaista "kovien otteiden" kampanjaansa.

Salamurhaajien palkkaamista esitti tiettävästi armeijan johto. Pääministeri Thaksin Shinawatra lupasi kuitenkin, että Thaimaan hallitus kunnioittaa "ihmisoikeuksia ja perustuslain takaamia oikeuksia" taistelussaan huumekauppaa vastaan.

-Olemme osa kansainvälistä yhteisöä ja meidän on otettava huomioon se, mitä muut maailman maat ajattelevat, Thaksin sanoi. Puolustusministeri Chaowalit Yongchiyudh ja asevoimien komentaja, kenraali Sampao Chusri sanoivat, etteivät he tiedä mitään kuolemanpartioista. Pichain mukaan teloituksia on kuitenkin pantu jo toimeen hänen poliisipiirissään.

Ihmisoikeusjärjestö Amnesty Internationalin mukaan vielä ei voida varmasti tietää, pitääkö uutinen teloituksista paikkansa. -Meillä ei ole teloituksista varmoja todisteita. Kyse saattaa olla myös pelottelutaktiikasta, sanoi Amnestyn Thaimaan-jaoston virkaatekevä johtaja Robb Stewart STT:lle.

-Jo pelkkä ajatuskin kuolemapartioista on kauhistuttava, ja Amnesty International luonnollisesti tuomitsee tällaisen toiminnan, hän lisäsi. Thaimaan hallitus on omaksunut kovien otteiden linjan, Stewart sanoi. Hänen mukaansa ei ole mahdollista, että teloitukset olisivat voineet tapahtua Thaimaan hallituksen tietämättä.

(MTV-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.