Mainos

Lehtitalon palosta miljoonavahingot

Salon Seudun Sanomien lehtitalon palo aiheutui todennäköisesti sähkölaiteviasta. Lehtitehtaan painotoimintaan aiheutuu palosta kuukausien katkos.

Salon Seudun Sanomien lehtitalossa aamuyöllä syttyneen tulipalon arvioidaan aiheuttaneen useiden miljoonien eurojen vahingot. Palo tuhosi painohallin katon noin 500-600 neliömetrin alalta. Palavat kattorakenteet vahingoittivat pudotessaan myös painokonetta ja muuta salia. Kukaan ei loukkaantunut palossa.

Salon Seudun Sanomien päätoimittajan Jarmo Vähäsillan mukaan Salon Lehtitehtaan painotoimintaan aiheutuu kuukausien katkos. Lehtien ilmestymiseen tuhot eivät vaikuta. Salon Seudun Sanomien painaminen siirtyy Turun Sanomien painoon. Vaurioituneessa salissa painettiin myös kymmeniä harvemmin ilmestyviä sanomalehtiä. Painon asiakkaita ovat muun muassa Rannikkoseutu, Västra Nyland ja Åbo Underrättelser.

- Varapainoja on suunniteltu tällaisten katastrofien varalle. Lehtien ilmestymiseen ei tule katkoja, Vähäsilta vakuuttaa.

Syynä ehkä sähkölaitteen vika

Päivystävä palopäällikkö Jorma Elovaara kertoo, että palo alkoi painosalin yhteydessä sijaitsevasta laitetilasta. Tilassa on muun muassa ilmastointiin ja tietojärjestelmiin liittyviä sähkölaitteita.

Poliisi aloittaa tarkan syttymissyyn selvittämisen huomenna. Elovaara pitää todennäköisenä, että kyseessä on jonkinlainen sähkölaitevika.

Laitehuoneesta palo levisi vesikattorakenteisiin, joissa se levisi nopeasti. Salon Seudun Sanomien toimituksen tilat eivät kuitenkaan kärsineet palosta. Myös Salon Seudun Sanomien kanssa samassa rakennuksessa toimivan suuren painoyhtiön Hansaprintin Salon tehdas säästyi vahingoilta.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.