Mainos

Lehtinen ja Rappe eivät esteellisiä Suuripään jutussa

Kihlakunnansyyttäjä Helinä Lehtinen tai valtionsyyttäjä Jukka Rappe eivät ole esteellisiä tehtävässään, jossa he selvittävät rikosylitarkastaja Keijo Suuripään epäiltyjä rikoksia. Lehtisen ja Rappen esteellisyyden selvitti Valtakunnansyyttäjänvirasto.

Suuripään asianajaja Ari Huhtamäki oli päämiehensä puolesta vaatinut Lehtisen ja Rappen korvaamista toisilla henkilöillä. Valtakunnansyyttäjänvirasto totesi, ettei asiassa ole esitetty seikkoja, joiden nojalla voitaisiin epäillä Lehtisen tai Rappen puolueettomuutta. Lehtinen on toiminut jutussa toisena esitutkinnan johtajana. Rappe puolestaan tekee asiassa mahdollisen syyteharkinnan. Rikosylitarkastaja Keijo Suuripää on ollut virasta pidätettynä.

Esitutkinnassa on selvitetty mm. Suuripään osuutta väärennysrikokseen, joka koskee hänen viime kesäkuussa Belgian poliisirallissa käyttämäänsä kilpa-autoa. Lisäksi on tutkittu esimerkiksi hänen ralliharrastuksensa varainkeruuta. Suuripäällä on tammikuun loppuun aikaa antaa asiassa loppulausuntonsa. Tämän jälkeen esitutkinnan tekijät joko luovuttavat asian syyteharkintaan tai jutun käsittely lopetetaan.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.