Mainos

Lehtikysely: Korhonen niukassa johdossa puoluesihteerikisassa

Keskustan puoluesihteeri valitaan puolueen 100-vuotisjuhlakokouksessa kesäkuussa.

Keskustan puoluesihteerin paikasta kilpailevat Jarmo Korhonen ja Mikko Alkio ovat lähes yhtä suosittuja keskustan puoluevaltuuskunnassa. Pohjolan Sanomien tänään tekemän kyselyn mukaan Korhosta kannattaa 51 ja Alkiota 46 valtuuskunnan jäsentä.

Kyselyyn vastasi 113 henkeä. Heistä 16 ei osannut tai halunnut nimetä omaa ehdokastaan.

Keskustan puoluesihteeri valitaan puolueen 100-vuotisjuhlakokouksessa Oulussa kesäkuussa.

Keskusta löi lukkoon kuntauudistuksen ehdot

Keskustan puoluevaltuuskunnan kokouksessa on tänään päätetty puolueen tavoitteista kunta- ja palvelurakenneuudistuksessa. Kemissä tehdyssä kannanotossa paalutetaan periaate, jonka mukaan kuntien välisen yhteistyön tulee olla tasavertainen vaihtoehto kuntaliitosten kanssa.

Keskusta ei hyväksy kuntien pakkoliitoksia eikä kunnille asetettavia mekaanisia väestöpohjavaatimuksia. Uudistuksen ytimessä on pidettävä palvelut, joille on varmistettava riittävän vahva järjestämisperusta.

Hyväksytty kannanotto myötäili eilen käytyä keskustelua, eikä kokouskäsittelyssä tehty montaakaan muutosta valtuuskunnalle esitettyyn pohjapaperiin.

Kannanotossa tuomitaan SDP:n esittämä niin sanottu kuntaveromalli toteuttamiskelvottomaksi. Se aiheuttaisi keskustan näkemyksen mukaan enemmän ongelmia kuin ratkaisisi niitä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.