Mainos

Lehti: YK-joukkoja epäillään lasten raiskauksista Sudanissa

YK-työntekijöiden epäillään hyväksikäyttäneen jopa satoja lapsia Etelä-Sudanissa.

Etelä-Sudanissa palvelevia YK:n rauhanturvaajia, sotilaspoliiseja ja siviilityöntekijöitä epäillään lasten raiskauksista ja sukupuolisesta hyväksikäytöstä, kertoi brittiläinen Daily Telegraph -sanomalehti tänään.

Lehden mukaan nuorimmat uhrit ovat 12-vuotiaita. Uhreja saattaa lehden mukaan olla satoja.

Daily Telegraph perustaa tietonsa näkemäänsä YK:n lastenjärjestön Unicefin puolentoista vuoden takaiseen raporttiin. Lisäksi se on kerännyt alueelta tietoja yli 20:stä uhrista. Myös ihmisoikeus- ja kansalaisjärjestöt kertovat vastaavista tapauksista. YK ei suostunut kommentoimaan tietoja lehdelle.

Lehden tietojen mukaan väärinkäytökset alkoivat pian sen jälkeen, kun YK kaksi vuotta sitten lähetti joukkojaan Etelä-Sudaniin auttamaan alueen jälleenrakentamisessa 23-vuotisen sisällissodan jäljiltä. Etelä-Sudanissa on reilut 11 000 rauhanturvaajaa ja poliisia yli 70 maasta.

Syytökset osuvat arkaan paikkaan, sillä YK pyrkii parhaillaan aloittamaan uuden rauhanturvaamistehtävän Darfurissa Länsi-Sudanissa. Sudanin hallitus on estänyt YK:n joukkojen tulon maahan.

YK tutkii rauhanturvaajien toimet

YK on vakuuttanut tutkivansa epäilyt rauhanturvaajien ja muiden työntekijöiden syyllistymisestä lasten sukupuoliseen hyväksikäyttöön Sudanissa.

YK:n tiedottaja Michele Montas vakuutti maailmanjärjestön ryhtyvän tiukkoihin kurinpitotoimiin, jos väärinkäytöksiä havaitaan. YK:n sisäisen tarkastuksen yksikkö on selvitellyt väitteitä viime vuoden aikana ja tutkimusten tuloksena neljä rauhanturvaajaa on passitettu kotimaihinsa.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.