Mainos

Lehti: Yhdysvallat mukaan Saddamin oikeudenkäyntiin

Yhdysvaltain oikeusministeriön työryhmä aikoo matkustaa Irakiin keräämään todisteita maan entistä johtajaa Saddam Husseinia vastaan, kertovat The New York Times -sanomalehden verkkosivut. Aiemmin amerikkalaiset ovat sanoneet, että sotarikosoikeudenkäynnit ovat irakilaisten vastuulla.

Yhdysvaltain oikeusministeriön ryhmään kuuluu viitisenkymmentä syyttäjäviranomaista, tutkijoita ja lakimiehiä, kertoi oikeusministeriön edustaja lehdelle.

Presidentti George Bushin kansallisen turvallisuuden neuvonantajan Condoleezza Ricen allekirjoittama, aiemmin salassapidetty ohje määrää Yhdysvaltain hallituksen ottamaan asiassa aloitteen ja valmistelemaan oikeudenkäyntiä Saddamia vastaan.

Tammikuussa annetun ohjeen mukaan Yhdysvaltain oikeusministeriö johtaa toimintaa. CNN-uutiskanavan mukaan ryhmällä on neuvoa-antava rooli. Myös muiden länsiliittoutuman maiden odotetaan antavan henkilökuntaa hankkeeseen.

Amerikkalaisviranomaiset ovat aiemmin sanoneet, että sotarikosoikeudenkäynnit ovat irakilaisten vastuulla, totesi CNN verkkosivullaan.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.