Mainos

Lehti: Yhdysvallat ja Australia solmivat oman ilmastosopimuksen

Lehtitietojen mukaan Yhdysvallat ja Australia valmistelevat yhteistä ilmastosopimusta, jossa päästöjä vähennettäisiin hyödyntämällä uusinta teknologiaa. Molemmat maat ovat kieltäytyneet allekirjoittamasta Kioton ilmastosopimusta.

Yhdysvallat ja Australia ovat sopineet yhdessä muutamien muiden maiden kanssa omasta, salaisesta ilmastosopimuksestaan, kertoo australialainen Australian-sanomalehti.

Lehden mukaan toistaiseksi julkistamattomat sopimusosapuolet edustavat noin 40:tä prosenttia maailman kasvihuonekaasujen päästöjen kokonaisuudesta, ja osallistuvat maat pyrkivät vähentämään päästöjä hyödyntämällä uusinta teknologiaa. Mukana olisivat Yhdysvaltain ja Australian lisäksi Kiina, Intia ja Pohjois-Korea.

Uutistoimisto AFP:n haastattelema hallituslähde myönsi tietojen sopimuksesta pitävän paikkansa, mutta korosti, ettei siihen osallistuvien maiden joukkoa vielä tarkalleen tiedetä.

Yhdysvallat ja Australia ovat kieltäytyneet allekirjoittamasta Kioton sopimusta, joka vaatii teollistuneita maita vähentämään hiilidioksidipäästöjään. Kehitysmaiksi luokiteltuja Kiinaa ja Intiaa sopimus ei koske.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.