Mainos

Lehti: Yhdysvallat aikeissa karkottaa tuhansia arabimiehiä

Yhdysvallat saattaa karkottaa 13 000 arabi- ja muslimimiestä, kirjoitti New York Times -lehti tänään. Useimmat ovat rikkoneet viisumi- tai oleskelumääräyksiä.

Karkotetut muodostavat 16 prosenttia niistä arabeista ja muslimimaiden asukkaista, jotka noudattivat määräystä ilmoittautua maahanmuuttoviranomaisille joulukuun ja tämän vuoden huhtikuun välisenä aikana. Määräys koski 25 arabi- ja muslimimaan kansalaisia ja liittyi vuoden 2001 terrori-iskujen jälkeen tiukennettuihin turvavoimiin.

Ilmoittautuneista 82 000 arabi- ja muslimimiehestä yli 13 000:n todettiin oleskelevan Yhdysvalloissa laittomasti ja heitä uhkaa siis nyt karkotus. Monet Yhdysvalloissa maassa laittomasti oleskelevat olivat ilmoittautuneet siinä toivossa, että heidän yhteistyövalmiutensa johtaisi suopeaan suhtautumiseen maahanmuuttovirastossa.

Vapaaehtoisesti ilmoittautuneista yli 80 000 arabimiehestä sekä lentokentillä ja rajanylityspaikoilla puolenvuoden aikana tarkastetuista kymmenistätuhansista muista vain yhdellätoista oli siteitä terrorismiin, kertoi New York Times.

(MTV3-AFP-DPA-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.