Lehti: Wolfowitz saamassa epäluottamuslauseen

Pankkilähteiden mukaan Maailmanpankin johtokunta ei halua äänestää Wolfowitzin erottamisesta, koska se saattaisi suututtaa hänen tukijansa Yhdysvallat. Hänet yritetäänkin saada eroamaan itse.

Maailmanpankin johtokunta on aikeissa laatia päätöslauselman, jonka mukaan pankin pääjohtaja Paul Wolfowitz ei enää nauti johtokunnan luottamusta, kertoo The Washington Post -lehti.

Lehdelle puhuneiden, nimettöminä pysyttelevien korkea-arvoisten pankkivirkamiesten mukaan johtokunta ei halua äänestää Wolfowitzin erottamisesta, koska se saattaisi suututtaa hänen tukijansa Yhdysvallat. Päätöslauselman tarkoitus on saada pääjohtaja eroamaan itse.

Wolfowitz järjesti Maailmanpankissa työskennelleelle naisystävälleen ylennyksiä ja hulppean palkankorotuksen. Pankin erikoiskomitea on tutkintaraportissaan todennut hänen rikkoneen pankin eettisiä sääntöjä.

Maailmanpankin johtokunnan on tarkoitus ilmoittaa päätöksensä Wolfowitzin kohtalosta tiistaina. Pääjohtaja ei ole ollut halukas eroamaan, mutta hän on vakuuttanut tyytyvänsä pankin johtokunnan ratkaisuun.

(MTV3-STT-AFP)

Lue myös:

    Uusimmat