Lehti: Venäläistaistelija tunnusti tappaneensa 15 ukrainalaisvankia – todiste sotarikoksesta?

Venäläissotilas Arseniy Pavlovin tunnustusta saatetaan käyttää todisteena sotarikosoikeudenkäynnissä, jos ääninauhoitteen aitous saadaan vahvistettua, kertoo Kyiv Post.

 Pavlov, joka tunnetaan paremmin nimellä Motorola, tunnusti lehden toimittajalle tappaneensa jopa 15 ukrainalaisvankia. Asia kävi ilmi, kun lehden toimittaja pyysi Motorolalta kommenttia väitteestä, jonka mukaan hän olisi silminnäkijän mukaan teloittanut tammikuun lopulla ukrainalaisvangin nimeltä Ihor Branovytsky.

– En välitä pätkääkään, mistä minua syytetään. Ammuin viisitoista vankia kuolleeksi. En välitä pätkääkään, Motorola Kyiv Postin mukaan haastattelunauhalla toteaa.

Lehden haastattelemat oikeusasiantuntijat arvioivat, että jos alkuperäinen haastattelunauha toimitetaan tutkijoille, sitä voidaan käyttää oikeudenkäynnissä. Asiantuntijan mukaan haastattelunauhan aitous täytyy varmistaa tekemällä muun muassa analyysi nauhoitteen äänestä.

Asiantuntijat ovat yhtä mieltä siitä, että jos vankien teloitus on tapahtunut, se voidaan tuomita rikoksena ihmisyyttä vastaan.

– Laittomat teloitukset ovat kiellettyjä ja ne määritellään sotarikoksiksi, sanoo Amnesty Internationalin Ukrainan johtaja Tetiana Mazur.

Lue myös:

    Uusimmat