Mainos

Lehti: Venäjän vastapakotelista julki huomenna

Lista tuotteista, joiden tuontia Venäjälle rajoitetaan tai kielletään, vahvistetaan viimeistään huomenna, kertoo Vodemost-lehti. Listalle tulee vihanneksia, hedelmiä ja lihatuotteita. 

Sen sijaan viiniin tai lastenruokiin vastapakotteet eivät Vedomostin mukaan vaikuta.  

Venäjä tuo joka vuosi elintarvikkeita yhteensä noin 30 miljardin dollarin edestä. Merkittävä osa elintarvikkeista tuodaan maista, jotka ovat asettaneet pakotteita Venäjää vastaan, eli EU:sta, Yhdysvalloista, Japanista, Australiasta ja Kanadasta.

Ministerit koolla luonnostelemassa listaa

Venäjän hallitus valmistelee parhaillaan listaa tuotteista, joihin vastapakotteiden on tarkoitus kohdistua. Hallinnon tiedottaja kertoi asiasta valtiolliselle RIA Novosti -uutistoimistolle.  

Venäjän varamaatalousministeri kertoi aiemmin uutistoimisto Interfaxille, että hän on jo jättänyt ehdotuksensa vastapakotteiksi.  

Venäjä on ilmoittanut määräävänsä ruoan ja maataloustuotteiden tuontikieltoja tai tuonnin rajoituksia maille, jotka ovat asettaneet sille pakotteita Ukrainan kriisin vuoksi.  

Maataloustuotteiden valikoituminen Venäjän vastapakotteiden kohteeksi oli odotettavissa, arvioi tutkija Hanna Smith Aleksanteri-instituutista. Hänen mukaansa tällaiset pakotteet haavoittavat Venäjää itseään vähiten, koska maa pystyy korvaamaan maataloustuotteet omalla tuotannollaan.  

Smith muistuttaa, että pakotteet sopivat myös Venäjän sisäpoliittiseen linjaan, joka on korostanut kotimaisen tuotannon suosimista tuontituotteiden sijasta.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.