Mainos

Lehti: Venäjä toimittanut ohjuksia Kyprokselle

Venäjä on kaikessa hiljaisuudessa toimittanut S-300-ilmatorjuntaohjuksia Kyproksen hallitukselle, kertoi sanomalehti Segodnja tänään Moskovassa. Lehden mukaan ohjukset ovat jo saaren eteläpuoliskolla ja niitä on asentamassa yli 200 venäläistä asiantuntijaa. Kyproksen hallitus ei suostunut tänään kommentoimaan venäläislehden tietoja.

Turkin valtiollinen uutistoimisto ANA sanoi puolestaan tänään, ettei yhtään ohjusta ole venäläisistä lehtitiedoista poiketen vielä toimitettu Kyprokseen.
-Niitä olisi mahdoton toimittaa meidän tietämättämme. Me seuraamme tapahtumia hyvin tarkkaan, uutistoimisto korosti. Turkki esitti viime vuonna jyrkän vastalauseensa, kun Kyproksen hallitus kertoi sijoittavansa venäläisvalmisteisia ohjuksia asemiin tämän vuoden elo-syyskuussa.

Turkki on aiemmin uhannut tuhota ohjukset ja maan puolustusministeri Ismet Sezgin toisti varoituksen tänään. Hän sanoi, ne tekisivät itäisestä Välimerestä ruutitynnyrin. Turkin varapääministeri Bülent Ecevit uhkasi tänään lisätä Pohjois-Kyproksessa olevia turkkilaisia joukkoja nykyisestä 30 000 sotilaasta.

Turkki miehitti saaren pohjoisosan vuonna 1974 Kreikan tukeman vallankaappauksen jälkeen. Kyproksen turkkilaiset perustivat Pohjois-Kyprokseen tasavallan, jonka kuitenkin vain Turkki on tunnustanut.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.