Mainos

Lehti: Uudet vankikuvat aiempia pahempia

Washington Post -lehti on saanut haltuunsa satoja uusia kuvia ja videonauhoja irakilaisvankien nöyryyttämisestä ja kiduttamisesta.

Sadat uudet kuvat Abu Ghraibin vankilasta ovat aiemmin nähtyjä vielä kauhistuttavampia, ilmenee Washington Post -sanomalehden tänään julkaistusta raportista. Sanomalehti on saanut haltuunsa satoja kuvia sekä useita videonauhoja, joissa Yhdysvaltain sotilaat kiduttavat ja nöyryyttävät seksuaalisesti irakilaisvankeja.

Lehti julkaisi myös usean irakilaisvangin valaehtoisen todistuksen tapahtumista. Puolustusministeriön edustajan mukaan Washington Postin haltuunsa saama kuvamateriaali on hyvin samanlaista kuin se, joka näytettiin Yhdysvaltain viranomaisille aiemmin tässä kuussa.

Kuvissa ja videopätkissä näkyy, kuinka huputettuja, alastomia miehiä on kahlittu käsiraudoilla käytävän kaiteisiin. Amerikkalaiset vartijat ovat kuvissa juuri iskemäisillään nyrkillä vankeja tai vankeja uhataan koirilla. Videopätkissä ryhmä huputettuja vankeja masturboi samalla kun muutama muu vanki kyyristelee heidän jaloissaan. Osa kuvista julkaistiin myös lehden verkkosivuilla.

Abu Ghraibin vankeja vapaaksi


Yhdysvaltain joukot vapauttivat aamulla lisää vankeja pahamaineisesta Abu Ghraibin vankilasta. Silminnäkijät kertoivat, että vankilasta lähti aamulla kuusi bussia, jotka olivat täynnä irakilaisvankeja.

Yhdysvaltain armeijan tiedottaja vahvisti tiedot vankien vapauttamisesta. Kaikkiaan vankilasta vapautetaan 472 vankia.

Tähän mennessä seitsemää amerikkalaissotilasta on syytetty Abu Ghraibin vankien pahoinpitelyistä. Ensimmäinen tuomio luettiin keskiviikkona, kun amerikkalainen sotilaspoliisi Jeremy Sivits tuomittiin vuoden vankeuteen.

(MTV3-STT-Reuters-AFP-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.