Mainos

Lehti: USA suunnittelee eliittijoukkoja Irakiin

Newsweek-lehden mukaan eliittijoukkojen tehtävänä olisi taistella Irakin kapinallisia vastaan. Lehden mukaan suunnitelma joukoista pohjautuu presidentti Ronald Reaganin aikaiseen suunnitelmaan, jota käytettiin Etelä-Amerikan vasemmistosissejä vastaan.

Yhdysvaltain puolustusministeriön kerrotaan suunnittelevan eliitti-iskujoukkojen perustamista Irakin kapinallisjohtajien nujertamiseksi. Newsweek-lehden tietojen mukaan suunnitelma perustuu 20 vuotta sitten Keski-Amerikan vasemmistosissejä vastaan käytettyyn strategiaan.

Newsweekin mukaan joukot voisivat toimia myös Syyrian puolella, mutta ei ole tiedossa, osallistuisivatko ne esimerkiksi johtajien salamurhiin. Yhden ehdotuksen mukaan erikoisjoukot ohjeistaisivat, ylläpitäisivät ja mahdollisesti harjoittaisivat irakilaisia joukkoja taistelussa sunnikapinallisia vastaan. Lehti kertoo saaneensa tiedot armeijan sisäpiiriläiseltä.

Suunnitelma on nimetty Salvadorin vaihtoehdoksi. Nimen taustalla on presidentti Ronald Reaganin hallinnon taistelu vasemmistosissejä vastaan El Salvadorissa 1980-luvun alussa. Newsweekin tietolähde Yhdysvaltain puolustusministeriössä Pentagonissa painottaa kuitenkin, että joukkojen perustamisesta ei ole vielä tehty päätöstä.

(MTV3-Reuters-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.