Mainos

Lehti: USA:n joukkoja kuljettanut kone aiottiin räjäyttää

Persianlahdelle amerikkalaisia joukkoja ja varusteita kuljettava matkustajakone on joutunut terrori-iskun uhkan kohteeksi, kertoo New York Times -lehti. Lehden mukaan puolustusviranomaiset ovat saaneet luotettavia todisteita suunnitelmasta, jonka tarkoituksena oli räjäyttää Persianlahdelle suuntaava kone. Yhdysvaltain tiedustelupalvelu keräsi tietoja suunnitelmasta kolmen viime viikon aikana.

Lehden lainaamien armeija- ja tiedustelulähteiden mukaan uhka koski tiettyä lentoyhtiötä, tiettyä lentokenttää Yhdysvalloissa ja tiettyä aikaa. Yksityiskohtia lähteet eivät kertoneet.

Armeijan edustajat ottivat uhkan selvittyä yhteyttä kyseiseen kaupalliseen lentoyhtiöön ja kertoivat tilanteesta. Yhtiön turvallisuusviranomaiset muuttivat lennon päivämäärää, aikaa ja reittiä, New York Times kertoi. Selville ei käy, onko uhattuna olleen koneen lähtöpäivämäärä jo mennyt.

Yhdysvallat antoi viikonlopun aikana 62000 sotilaalle lähtökäskyn Persianlahdelle. New York Timesin mukaan yli 90 prosenttia Persianlahdelle lähtevistä amerikkalaisista lentää armeijan vuokraamilla yksityisten lentoyhtiöiden koneilla sitten, kun sotaan valmistautuminen on täydessä vauhdissa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.