Mainos

Lehti: USA:n edustajat neuvotelleet Irakin kapinallisten kanssa

Lehden haastatteleman länsidiplomaatin mukaan neuvotteluja on käyty syksystä lähtien sekä Irakissa että maan ulkopuolella.

Yhdysvaltain edustajat ovat käyneet neuvotteluja paikallisten irakilaisten kapinallisjohtajien kanssa, kertoo New York Times -lehti. Pyrkimyksenä on lehden mukaan hyödyntää ja syventää paikallisten kapinallisten ja al-Qaidan tapaisten radikaalimpien ryhmien välistä juopaa.

Länsidiplomaatin mukaan neuvotteluja on käyty syksystä lähtien sekä Irakissa että maan ulkopuolella. Pyrkimyksenä on myös saada paikalliset sunnijohtajat mukaan poliittiseen prosessiin.

Lehden haastattelemien kapinallisten sekä muiden lähteiden mukaan irakilaisryhmien ja al-Qaidan välillä on puhjennut yhteenottoja useissa kaupungeissa sunnialueilla, ja yhteenotot ovat kiihtyneet viime kuukausina.

Paikallisten kapinallisryhmien päätavoitteena on ajaa Yhdysvaltain joukot maasta. Kapinalliset kertoivat lehdelle, että tavalliset irakilaiset vihaavat yleisesti al-Qaidaa, jonka iskut ovat johtaneet irakilaissiviilien joukkosurmiin.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.