Mainos

Lehti: Tuhansia ohjuksia kateissa maailmalla

Tiedusteluasiantuntijat varoittavat, että terroristit saattavat hyökätä olalta ilmaan laukaistavin ohjuksin matkustajalentokoneita vastaan. Ohjuksia on kateissa maailmalla useita tuhansia.

Arviolta 6000 olalta ilmaan laukaistavaa ohjusta on kateissa maailmalla, kertoo amerikkalainen New York Times -sanomalehti. Kateissa on muun muassa 4000 ohjusta, jotka olivat Irakin armeijan hallussa ennen sotaa, lehti kirjoittaa viitaten nimettömiin lähteisiin.

Yhdysvaltain kongressin tutkimuskeskus on aiemmin arvioinut, että Irakin kapinallisilla saattaa olla hallussaan 4000-5000 olalta laukaistavaa ohjusta.

Turvallisuus- ja tiedusteluasiantuntijat ovat varoitelleet viime kuukausina terroristien saattavan hyökätä ohjuksin matkustajalentokoneita vastaan. Al-Qaida -verkoston epäillään yrittäneen tuhota israelilaisen matkustajalentokoneen olalta laukaistavalla ohjuksella kaksi vuotta sitten Keniassa. Kone vältti ohjuksen täpärästi.

Aiemmin asiantuntijat ovat arvioineet virallisissa yhteyksissä, että asevoimien ulkopuolisille tahoille olisi päätynyt kaikkiaan parituhatta ohjusta eli tuorein arvio on kolminkertainen. Ohjusuhasta on lehden mukaan keskusteltu tiedusteluväen suljetussa tapaamisessa Alabamassa marraskuun alussa.

(MTV3-STT-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.