Mainos

Lehti: Suomi taas oppimisvertailun kärkimaa

Saksalaisen Stern-lehden mukaan Suomi on säilyttänyt ykkössijan kansainvälisessä Pisa-oppimisvertailussa. Vertailun tulokset julkaistaan ensi kuussa.

Suomi on noussut jälleen kärkeen kansainvälisessä Pisa-oppimisvertailussa. Saksalaisen Stern-lehden mukaan Suomi on ensimmäisellä sijalla nyt toista kertaa tehdyssä vertailussa, jonka tulokset julkistetaan virallisesti joulukuussa. Asiasta kertoi saksalainen uutistoimisto DPA.

Lehden tietojen mukaan Etelä-Korea nousi oppimisvertailussa toiselle sijalle. Vertailussa erottui myös Puola, joka nousi edellisen vertailun takarivistä keskivaiheille eli Saksan kintereille.

Ensimmäisessä vuonna 2001 julkaistussa Pisa-vertailussa suomalaisnuoret osoittautuivat vertailumaiden parhaiksi lukijoiksi ja sijoittuivat kärkisijoille myös muissa aineissa. Tulokset herättivät laajaa kansainvälistä huomiota.

PISA eli Programme for International Student Assessment -tutkimuksia tehdään kolmen vuoden välein. Tällä kertaa Pisa-vertailussa tutkittiin erityisesti matematiikan osaamista ja lisäksi mukana oli lukutaito ja luonnontieteet. Uutisesta ei ilmene, menestyikö Suomi erityisesti yhdessä aineessa vaiko kaikissa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.