Mainos

Lehti: Sotarikosepäilty Mladic piileskelee Serbiassa

Lehtitieto väittää Serbian hallituksen tietävän, missä yksi maailman etsityimmistä sotarikosepäillyistä piilottelee.

Wanted: Ratko Mladic ja Radovan Karadzic

Danas-sanomalehden lähteiden mukaan Serbian hallitus tietää, missä sotarikosoikeudenkäyntiä pakoileva serbikenraali Ratko Mladic piileskelee. Hallitus harkitsee lehden mukaan parhaillaan, kuinka Mladic saataisiin pidätettyä ilman verenvuodatusta.

Kenraalin olinpaikka tiettävästi selvisi entisen Jugoslavian sotarikostuomioistuimen pääsyyttäjän Carla Del Ponten äskettäisen vierailun aikana. Del Ponte tapasi vierailullaan "hyvin yhteistyöhaluisia henkilöitä" Serbian johdossa.

-Lehdellemme on kerrottu sen kaupungin nimi, jossa Mladic oleilee, mutta arvioimme, ettei nimen paljastaminen nyt ole soveliasta, koska se saattaisi aiheuttaa tilanteen kiristymistä. Voimme vain todeta, että kyseessä on suurehko kaupunki Serbiassa, lehti kertoi.

Ratkko Mladicia syytetään mm. kansanmurhasta Bosnian sodan aikana. Hän on toinen YK-tuomioistuimen etsityimmistä sotarikollisista. Toinen on Bosnian serbien poliittinen johtaja Radovan Karadzic, jonka uskotaan piileskelevän Bosniassa.

"Mladic saatava oikeuden eteen"

Sotilasliitto Naton pääsihteeri Jaap de Hoop Scheffer on vaatinut Ratko Mladicin pidättämistä. Scheffer korosti, että mitä pikemmin Mladic saadaan kansainväliseen sotarikostuomioistuimeen, sen parempi.

Hän ei kuitenkaan kommentoinut lehtitietoja, joiden mukaan Serbian hallitus olisi neuvotellut Mladicin kanssa antautumisesta Haagiin. Serbian hallitus kiisti arvostetun Danas-lehden uutisen jyrkästi.

Joidenkin lähteiden mukaan Serbian hallitus olisi käynyt käynyt keskusteluja Mladicin kanssa pari kuukautta.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.