Mainos

Lehti: Silja ja Viking Line kisaavat virolaisvarustamosta

Silja Line ja Viking Line kilpailevat loppusuoralla virolaisen Hansatee-varustamon ostamisesta. Tallinkin liikemerkillä toimivan virolaisyhtiön osakkeista 25 prosenttia kaupittelee Viron Ühispankki. Varsinainen myyntimääräyksen antaja on kuitenkin ruotsalainen Skandinaviska Enskilda Banken, joka on Ühispankin enemmistöosakas.

Pankkitominnasta on päätetty kerralla karsia turhat rönsyt ja vaaralliset riskikeskittymät. Hansatee kuulunee viimeksimainittuihin. Postimees-lehden mukaan neuvottelut kaupasta ovat jo loppusuoralla. Ostajaehdokkaat eivät tässä vaiheessa halua kommentoida asiaa. Hansatee on Viron suurin laivayhtiö. Sillä on Helsingin ja Tallinnan välistä liikenteestä hallussaan noin 60 prosenttia. Yhtiö liikennöi jäättömänä kautena reittiä kahdella katamaraanilla ja neljällä suurella laivalla. Lisäksi sillä on säännöllinen autolauttayhteys Paldiskin ja Kapellskärin välillä.

Kilpailu kiristyy

Hansateen aluskanta on suhteellisen iäkästä. Sillä on lisäksi Ühispankissa noin 80 miljoonan kruunun velat. Ensi kesä on muutenkin nostamassa laivayhtiöiden riskiä Itämerellä. Kilpailuun ovat tulossa mukaan nopeat laivat niin Suomen ja Saksan kuin Suomen ja Viron välillä. Samanaikaisesti on pikalaivojen osalta alkamassa hintasota.

Liikennöivistä yhtiöistä pienin, Linda-linja, on jo pudottanut omat hintansa samalle tasolle, millä suuret ja hitaammat laivat ovat aiemmin liikennöineet. Ensi kesänä avautuu myös Tukholman ja Tallinnan välinen liikenne vapaaseen kilpailuun. Hansatee-yhtiön johtaja Kalev Järvelill painottaa Postimees-lehdessä, että väitteet loppusuoralla olevista myyntineuvotteluista eivät pidä paikkaansa.
-Yksikään laivayritys ei osta 25 prosenttia kilpailijan osakkeista. Se olisi järjetön sijoitus, hän sanoo.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.