Mainos

Lehti: Siemensin nykyinen johto tiesi lahjonnasta

Siemensiin kohdistuvat lahjusepäilyt ovat viivästyttäneet sen ja Nokian tietoliikenneverkkotoimintojen yhdistymistä.

Siemensin nykyinen ylin johto on ollut tietoinen yhtiön harjoittamasta lahjonnasta ja jopa yrittänyt estää lahjustutkimuksia. Asiasta ovat kertoneet yrityksen työntekijät poliisitutkinnassa, kertoo Wall Street Journal -lehti Euroopan painoksessaan.

Siemensin johtajistoon kuulunut Michael Kutschenreuter kertoi lehden mukaan poliisitutkinnassa, että hän kertoi jo kaksi vuotta sitten lahjonnasta muun muassa Siemensin nykyiselle toimitusjohtajalle Klaus Kleinfeldille.

Tuolloin saudiarabialainen konsulttiyritys yritti kiristää Siemensiltä satoja miljoonia euroja korvauksia vastineeksi siitä, että se ei kertoisi lahjonnasta. Siemens maksoikin lopulta yritykselle 51 miljoonaa euroa. Siemensin mukaan kyseessä ei kuitenkaan ollut lahjus, vaan sovittu korvaus konsulttiyrityksen kärsimistä tappioista.

Nokian ja Siemensin on tarkoitus yhdistää tietoliikenneverkkotoimintansa uudeksi Nokia Siemens Networks -yhtiöksi. Yhdistymisen piti toteutua jo tässä kuussa, mutta sitä lykättiin juuri Siemensin lahjusepäilyjen takia.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.