Mainos

Lehti: Siemens myymässä puolikastaan verkko-Nokiasta

Wirtscaftswochen mukaan Siemensin uusi pääjohtaja Peter Löscher olisi aloittamansa yhtiössä rajun rakennemuutoksen, johon NSN:n puolikkaan myynti kuuluu. Lahjusskandaalin riepottelema Siemens odottaa saavansa myytävänä olevista yksiköistään miljardeja euroja. Löscher jättää samalla paikkansa NSN:n hallituksessa vain kolmen kuukauden jälkeen.

Saksalainen talouslehti Wirtschaftswoche kertoo verkkosivuillaan, että Siemens olisi kauppaamassa omaa osuuttaan Nokia Siemens Networksista (NSN). Wirtscaftswochen mukaan Siemensin uusi pääjohtaja Peter Löscher olisi aloittamansa yhtiössä rajun rakennemuutoksen, johon NSN:n puolikkaan myynti kuuluu.

Lehti kertoo, että Siemensin tavoitteena on myydä ydintoimintoihin kuulumattomat yksiköt mahdollisimman pian. Televerkot eivät ole kuuluneet Siemensin ydintoimintoihin sen jälkeen, kun Nokian kanssa muodostettu NSN aloitti toimintansa viime huhtikuussa.

Muita myytäväksi joutuvia yksiköitä ovat lampuistaan tunnettu Osram, Bosch Siemens -kodinkoneet sekä Siemensin koti- ja toimistolaitteet, Wirtscaftswoche väittää.

Kalliiksi tulleen lahjusskandaaliin riepottelema Siemens odottaa saavansa myytävänä olevista yksiköistään miljardeja euroja.

NSN kertoo tiedotteessaan, että Löscher jättää Nokia Siemens Networksin hallituksen. Yhtiö ei kertonut eron syytä. Löscherin tilalle verkkoyhtiön hallitukseen nousee Siemensin johtokunnan jäsen Rudi Lamprecht, joka tunnetaan muun muassa Siemensin jo lopetetusta matkapuhelinvalmistuksesta.

Lamprechtin NSN-nimitykseen on tiettävästi vaikuttanut se, ettei hänelle ole löytynyt luontevaa vastuualuetta Siemensin johtajistossa.

Löscher ehti olla NSN:n hallituksessa vain kolme kuukautta. Hän nousi hallitukseen sen jälkeen, kun Klaus Kleinfeld erosi jouduttuaan jättämään Siemensin pääjohtajuuden kesäkuun lopussa lahjusskandaalin vuoksi.

NSN:n hallitukseen kuuluu kaikkiaan seitsemän jäsentä. Puheenjohtajana jatkaa Nokian toimitusjohtaja Olli-Pekka Kallasvuo.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.